Jump to content

Oporezivanje na nasljedstvo od 01.01.2017.


Stanca

Preporučene objave

Također nisam upoznat da bi se to diralo.
nevezano za konkretni upit korisnika Stanca,da se mene pita(a nepita)porez na nasljeđivanje(zakonsko nasljeđivanje) bi u potpunosti ukinuo,neovisno o nasljednom redu,obzirom da do njega dolazi neovisno o volji nasljednika(ex lege),no naravno da bi zakonodavac na moje mišljenje rekao "ok,pa zašto se nasljednik prihvaća nasljedstva",i tu bi crta bila podvučena.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U načelu se slažem, jer se ostavitelj kroza svoj život zasigurno naplaćao poreza (ne mislim ovdje na lopovluk i naš "smisao za biznis" slučajeve).

 

Ali, ima i kontra primjera, recimo u SAD-u "lupaju" bogovski, čak do 40-50% nasljedstva. Opet, neki drugi porezi su tamo, u paraleli s našim sustavom, smiješno mali, pa se sve to nekako onda pokušava iskompenzirati upravo kroz oporezivanje nasljedstva.

 

A da naš zakonodavac počne još i nasljeđivanje u cijelosti oporezivati, onda jedino što će im ostati za budućnost jesu oni famozni porezi iz prošlosti - porez na prozore i dimnjake. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija