Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

marko121

Porez na darivanje darovane nekretnine

Preporučene objave

Zanima me da li se plaća kakav porez na promet nekretnina ukoliko bi mi majka darovala nekretninu, a nakon toga bi ja darovao supruzi pola nekretnine? Niti meni, niti supruzi nije prva nekretnina.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pojašnjeno u temi http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/89278-Može-li-se-legalno-ne-platiti-porez

Zakon o porezu na dohodak čl.27

(9) Ako je nekretnina iz stavka 5., 6. i 8. ovoga članka stečena darovanjem i otuđena u roku od tri godine od dana njezine nabave od strane darovatelja, otuđitelju se utvrđuje dohodak od imovine i imovinskih prava na način iz stavka 5. ovoga članka. U slučaju stjecanja nekretnine darovanjem, danom nabave nekretnine smatra se dan nabave darovatelja, a nabavnu vrijednost čini tržišna vrijednost u trenutku nabave.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala, znaci u ovom slucaju bi morali platiti porez na dohodak bezobzira sto darujem supruzi pola jer bi istu nekretninu koju sam stekao darovanjem ponovno darovao unutar 3 godine. Samo je pitanje da li bi on bio veci nego porez na promet nekretnina, u slucaju jer ja bi ja supruzi darovao samo pola nekretnine?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×