Jump to content

Međunarodno privatno pravo/kazneno


karar

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Budući nema foruma za međunarodno pravo, evo postavljam ovdje.

Imam specifično pitanje, nisam ga našao već postavljenog, pa eto.

Naime, vjerojatno se ovdje radi o međunarodnom privatnom pravu. Je li moguće utužiti osobu iz inozemstva, pri tome ne mislim bližeg, nego interkontinentalnog, za povredu časti i ugleda. Dakle radi se o tome da je netko s kim sam bio u chatu dulje vrijeme kopirao naše mailove vrlo privatnog sadržaja i poslao ih mom poslodavcu preko gmail adrese i preko tuđeg imena, ne koristeći pritom nikakve vlastite stavove ili uvrede, već samo moje kopirane mailove, da me na taj način ocrni pred poslodavcem, a možda i šire. Mogu li pokrenuti protiv te osobe kazneni postupak preko veleposlanstva?

 

Evo toliko, zahvaljujem na odgovoru

uređeno: od karar
greška
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od podataka imam samo ime i prezime, datum i mjesto rođenja, ali je stvar u tome da to mailovi poslani preko gmaila, i koliko znam gmail u postavci "show original" ne daje IP adresu pošiljatelja maila, i onda je govoto nemoguće dokazati s koje je adrese mail poslan. A i uvijek se može pravdati da je računalo hakirano i provaljeno u poslane mailove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle radi se o tome da je netko s kim sam bio u chatu dulje vrijeme kopirao naše mailove vrlo privatnog sadržaja i poslao ih mom poslodavcu preko gmail adrese i preko tuđeg imena, ne koristeći pritom nikakve vlastite stavove ili uvrede, već samo moje kopirane mailove, da me na taj način ocrni pred poslodavcem, a možda i šire. Mogu li pokrenuti protiv te osobe kazneni postupak preko veleposlanstva?

 

U čemu se u ovom postupanju druge strane očituje povreda vaše časti i ugleda? Je li bilo kakvih fotografija ili nečeg sličnog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tome da su mailovi poprilično "slobodni" i da je moj poslodavac obiteljski orijentirana osoba koja ne glega blagonaklono na ovu vrstu komunikacije.

Nije bilo fotografija.

Pretpostavljam da je krajnji cilj da me poslodavac otpusti s radnog mjesta.

Još jedan zanimljiv moment je i mjesna nadležnost, ako govorimo o internetu kao sredstvu izvršenja, a u pitanju su dvije države.

uređeno: od karar
dodatak tekstu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija