Jump to content

ovrha na temelju lažne osnove za plaćanje


n.e.s.

Preporučene objave

Prije nešto više od godinu dana radila sam na jednome projektu za jednu tvrtku. Nikad se nisu žalili na odrađeni posao osim što je, uslijed okolnosti s obiju strana, došlo do kašnjenja od nekoliko dana. Nakon završetka projekta, uredno sam poslala fakture, čiju su isplatu oni uporno odgađali s kojekakvim isprikama. Kad je prošlo već oko godinu dana, pokrenula sam ovrhu i isplaćen mi je novac prema fakturama. Pomislila sam da sam time riješila problem, međutim tek su tada problemi počeli. Kad su primili Rješenje o ovrsi, novac su odmah isplatili i počeli prijetiti da ovrhu hitno obustavim kako bi se izbjeglo plaćanje kamata i ostalih troškova ovrhe, jer oni imaju dokaze protiv mene da ja nisam dobro odradila posao. Dakle, nakon više od godinu dana su se sjetili da ja nisam dobro odradila posao, do tada su bili izrazito ljubazni. Zatim su mi počeli prijetiti penalima. Budući da moja odvjetnica nije odustala od naplate kamata, oni su meni odmah potom poslali fakturu s iznosom penala na koje oni misle da imaju pravo (nakon godinu dana), koji su "igrom slučaja" jednaki iznosu kamata s troškovima javnog bilježnika koji su njima naplaćeni. I sad mi već po drugi puta prijete ovrhom (prvi puta je moja odvjetnica poslala dopis u kojem odbija utemeljenost njihovog zahtjeva), jer te penale nisam platila. Sad je to već prešlo u meltretiranje pa molim ako mi netko može odgovoriti

može li se netko sjetiti napisati fakturu s nekakvim penalima za posao odrađen prije godinu dana, a da prije toga ništa od navedenoga nije spominjao? Drugo, zar to nije kažnjivo djelo- izmisliti potraživanje samo da bi vratio plaćene troškove? Mogu li to prijaviti kao pokušaj pljačke? Ja se osjećam kao da me netko pokušava opljačkati, a ja se moram braniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sad mi već po drugi puta prijete ovrhom (prviputa je moja odvjetnica poslala dopis u kojem odbijautemeljenost njihovog zahtjeva)
pa zašto onda čekaju sa ovrhom,dobro je odvjetnica i postupila jer nemaju ni ovršnu ni vjerodostojnu ispravu da bi pokrenuli ovršni postupak,što će reći da bi prvo morali pokrenuti parnicu i dokazati osnovanost svog zahtjeva.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

trebam malu pomoć. Naime, moj suprug ima obrt i kako je kao poduzetnik na meti razno raznih prodavatelja usluga, tako ga je prošle godine kontaktirala neka tvrtka koja se bavi oglašavanjem nekog europskog registra. Kroz cijeli razgovor nudile su se opcije plaćanja isl, na šta je moj suprug pristalo da mu poštom pošalju ponudu. Međutim, nakon nekoliko dana stigao je račun za prvu ratu oglašavanja od ukupno tri što ukupno iznosi 1600kn. Odmah smo pismenim putem vratili račun i očitovali se da je očito došlo do nesporazuma i da ne želimo da nas registriraju na svom portalu. Od onda nam oni uredno šalju račune i opomene, te ih mi uredno i vraćamo, čak smo i preko odvjetnice dali očitovanje na isto. Sad nam je stigla njihova zadnja opomena prije ovrhe (tako je oni nazivaju). Zanima me da li oni uopće mogu nas ovršit za uslugu koju mi na nikoji način nismo prihvatili? Molim Vas pomoć! Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija