Jump to content

Oslobadanje poreza za stan kupljen na drazbi


Damaiondie

Preporučene objave

Kupila sam stan (2 u istoj zgradi) na drazbi i dobila pravomocno rjesenje o dosudi s kojim bih trebala prijaviti porez na promet nekretninama. Referentica iz porezne uprave mi je telefonski rekla da necu biti oslobodena poreza (nemam drugih nekretnina) jer nemam kupoprodajni ugovor, a po njoj u zakonu pise stjecanje kupoprodajom (cl. 11). Da li je stvarno moguce da za stan(ove) moram platiti puni porez samo jer nemam kupoprodajni ugovor vec rjesenje o dosudi? U njemu pise koliko sam platila i da sam kupac, znaci stan sam kupila, sud ga je prodao-rijec je o kupoprodaji. Postoji li nacin da me ipak oslobode? Da se zalim ako ne?

A da sa prijasnjim vlasnikom sklopim kupoprodajni ugovor kod javnog biljeznika i to predam u poreznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je stvarno moguce da za stan(ove) moram platiti puni porez samo jer nemam kupoprodajni ugovor vec rjesenje o dosudi?
prema mišljenju Porezne uprave Broj klase:410-01/15-01/460 Urudžbeni broj:513-07-21-01-15-2 Zagreb,od 11.05.2015.,nema poreznog oslobođenja iz čl.11/a ZOPNPM.

A da sa prijasnjim vlasnikom sklopim kupoprodajni ugovor kod javnog biljeznika i to predam u poreznu?

obzirom da postoji zabilježba ovrhe,svaki prijedlog za upis prava vlasništva utemeljen na raspoložbi ovršenika bio bi odbijen,no sve i kad bi bio dopušten treba imati u vidu da će sud nadležnoj Poreznoj upravi po službenoj dužnosti dostaviti Rješenje o dosudi.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovakve stvari treba tražiti na pismeno, tako da čovjek ima na što se pozvati u slučaju problema, pa neka onda službenik koji je dao takav savjet, za njega i odgovara u smislu potencijalne štete. Praksa PU diljem RH je, u nekim segmentima, frapantno različita.

 

A osobno dijelim mišljenje kao i Matrix, jer je ono ispravno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija