Jump to content

Promjena iskaza


roberth55555

Preporučene objave

Poštovanje, pokušat ću ukratko objasniti situaciju. Prije nekih 2,3 mjeseca moji prijatelji i ja smo imali mali incident sa četvoricom zaštitara u jednom lokalnom kafiću. Moj prijatelj je bio pretučen i pozvali smo policiju. Moja prva izjava je bila da su dvojica zaštitara tukla prijatelja no sad ispada da ovaj drugi dečko nije sudjelovao. Zanima me dal ću snositi kakve posljedice ukoliko sad na disciplinskom sudu kažem da drugi dečko nije kriv a kod davanja prve izjave sam rekao da je sudjelovao? dal me mogu novčano kazniti ili optužiti za davanje lažnog iskaza, itd... Naime riječ je o policijskom službeniku i o ovome mu ovisi posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

davao sam dvije izjave. Jednu odmah tu noć na pismeno u policijskoj postaji. A za drugu izjavu sam bio pozvan nakon nekih 3 tjedna isto u policijksu postaju ali izjavu nije uzimao policajac nego neka dva inspektora i bila je jedna gospođa koja je pisala sve što sam govorio. Da li ću si zakomplicirati život ako kažem da drugi dečko nije kriv ili da se ne sjećam točno jer sam bio pod utjecajem alkohola?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo na pismeno, to je bilo nešto što su oni rekli, a ti potpisao?

 

Pitam samo zato jer, da si razgovarao s policajcima i da su oni sebi nešto zapisali, mogao bi reći da se niste razumjeli. Da je samo to i da nema drugih svjedoka, mogao bi kasnije prepraviti situaciju kako ti odgovara.

 

Međutim, ako si potpisivao zapisnike i ako si ispitan više puta (i svaki put dao isti iskaz, čak i nakon što si se otrijeznio), moguće je da će te tužiti ako sad nešto promijeniš. A ako postoje drugi svjedoci, a prema ovom što pišeš postoje, onda tvoje mijenjanje iskaza nema nekog pravnog smisla i neće mu ništa pomoći.

 

Malo mi je blesavo ovako na pamet govoriti bez da znam sve pojedinosti događaja i tog postupka, ali s obzirom da si ti taj tko pita, prvo bi morao misliti na sebe, a onda na njega. On je radio to što je radio i sada je tu gdje je, a ti bi mogao sa položaja svjedoka preskočiti na položaj okrivljenika, što ti i nije u interesu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u obje izjave sam rekao isto. Ja nisam sudjelovao u tučnjavi i pozvan sam samo kao svjedok. Problem je što je moj prijatelj koji je pretučen isto promjenio iskaz i oslobodio krivnje ovog drugog zaštitara. Dva prijatelja su sudjelovala u tučnjavi i tri svjedoka smo. Ova dvojica su promjenila iskaz i nas dvojica svjedoka bi promjenili, za ovog trećeg neznam. Ja sam u prve dvije izjave rekao da su obojica zaštitara sudjelovala u tučnjavi i ne bih sad rekao da je bio samo jedan, i dalje bi se držao da su bila dvojica ali da nisam siguran da li je ovaj drugi tukao mog prijatelja ili ne. jer sam bio pod utjecajem alkohola i jer je to bilo dosta daleko od mene itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam u prve dvije izjave rekao da su obojica zaštitara sudjelovala u tučnjavi i ne bih sad rekao da je bio samo jedan, i dalje bi se držao da su bila dvojica ali da nisam siguran da li je ovaj drugi tukao mog prijatelja ili ne. jer sam bio pod utjecajem alkohola i jer je to bilo dosta daleko od mene itd...

 

I to bude bilo OK, po meni (što se tiče eventualnog progona za davanje lažnog iskaza). Sud će ionako ocijeniti dokaze sam za sebe, kako vaš iskaz, tako i druge.

 

Slobodno se još naglasi, ako vam iskaz dan pred istražiteljem nije snimljen, da vas je u dokaznoj radnji ispitivač najvjerojatnije krivo shvatio kada ste govorili o ulozi ovog drugog zaštitara u samoj tučnjavi.

 

Jasno, sve ovo vam pišem pod uvjetom da doista nemate namjeru izmišljati stvari ili da vam se ne prijeti ili nešto slično, jer to se može riješiti na drugi način. Odluka je samo vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija