Jump to content

Online poslovanje


Svanroi

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Hrvatski sam drzavljanin, ali zivim u inozemstvu (izvan EU) vec dugi niz godina. Ovdje imam uspjesnu tvrtku. Imam online servis za booking hotela (za cijeli svijet) i avionskih karata.

 

Zelio bih poceti poslovati i u Hrvatskoj, ali imam neke nedoumice oko toga kako da sve bude legalno, pa bih vas molio za savjet.

 

Ne znam da li je najbolje za ovakav posao otvoriti obrt, pausalni obrt, doo, jdoo, ili pak udrugu? U slucaju udruge moze li se to prikazat kao clanarina ili nesto slicno i kako mogu raspolagati s tim novcem legalno, posto su udruge neprofitne organizacije? Spreman sam prvu godinu ili dvije poslovati bez ikakvog profita dok se posao ne uhoda.

 

Sve osim udruga ima preskup hladni pogon, tako da bi to u pocetku samo gomilalo gubitke. U ovoj vrsti posla je najbitnije povjerenje ljudi, a za to treba vremena da se izgradi. Dakle, volio bih poceti s minimalnim troskovima, a kasnije bih rado platio koliko god treba.

 

Mogu li sa stranom tvrtkom ikako poslovati u HR i otvoriti racun u HR banci?

 

PS: Mnogi me pitaju zasto uopce trebam otvarati ista u HR i zasto mi korisnici ne salju novac na strani racun. Iz dva razloga. 1. Zato jer slanje novca kosta i cini cijelu stvar neisplativom. 2. Tko bi normalan kupio avionsku kartu preko nekakve sumnjive strane online stranice?

 

PS2: Ispricavam se na mozda naocigled preopcenitim pitanjima, ali oko 10 godina zivim izvan Hrvatske, u Hrvatsku dolazim svake 2 ili 3 godine i ne razumijem se bas u zakone i propise. Trazio sam odgovore i po internetu, ali cesto nalazim nepotpune i/ili kontradiktorne informacije.

 

Unaprijed hvala na pomoci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekakove odgovore ste već dobili na drugom forumu s kojima bih se mogao složiti, no što se tiće samoga otvaranja nekakovog pravnog subjekta u RH, možda bi umjesto toga mogli razmisliti o otvaranju podružnice vašeg TD. No, za to bi se trebali raspitati iu državi u kojoj ste, kao i sa stručnom osobom specijaliziranom za trgovačko pravo u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija