Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

abnn

Blokada računa od strane banke (ne Fine)

Preporučene objave

Pozdrav! Imam problem sa svojom bankom (PBZ). Naime imam dug star nekoliko godina po Revolving kartici od desetak tisuća kuna. Sada je konačno došao na naplatu, što mi je jasno, i oni su mi blokirali račun i time zaplijenili plaću od 10. mjeseca. Prije nekih mjesec dana otišla sam u njihovu poslovnicu i potpisala zahtjev za reprogram (plan mjesečnih otplata). Rekli su mi da će mi se ubrzo javiti radi dogovora što se tiče mjesečnih rata. Budući da mi se nitko nije javio 20-ak dana, u strahu da mi ne zaplijene CIJELU sljedeću plaću, otišla sam na Finu otvoriti zaštićeni račun. Na Fini su mi rekli da oni ne vide nikakvu ovrhu ni blokadu te sam ponovno otišla u poslovnicu banke pitati što se događa s mojim slučajem i zašto mi se nitko ne javlja. Službenica sa šaltera je nazvala osobu koja se bavi tim reprogramom, koja joj je rekla da će biti riješeno za dan-dva. To je bilo 07.12., naravno nitko mi se dosad nije javio i ništa nije riješeno, 15.12. mi je sjela nova plaća koju su mi također opet zaplijenili svojom "ažurnošću" rješavanja moje situacije. Znači ja sad već 2. mjesec živim s 0 kuna. Iako mi je račun blokiran, režije i život nisu. Ja nemam nijedne jedine kune da bi dostojno proslavila Božić.

Sada ja vas pitam da li oni imaju zakonske osnove da oni meni zaplijene 100% plaće dva mjeseca redom? Koliko je legalno to njihovo otezanje s papirologijom samo da bi se što više naplatili? I koliko su legalne te njihove interne blokade koje Fina ne vidi, samo da čovjek ne može otvoriti zaštićeni račun?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pošaljite dopis banci sa naslovom na osobu koja vam je "obećala" napraviti reprogram sa upitom o stanju situacije, opisom problema te napoenom da ne sporite dug, ali da na FINI nema evidentiranih ovrha te kako vas se očito voza za nos, da nemate druge opcije doli podniejti kaznenu prijavu protiv navedene osobe zbog kaznenog djela. I čekajte reakciju, koja će biti promptna. Možete to i osobno napraviti, ali treba razgovarati sa osobom sa kojom ste dogovarali reprogram.

 

Ali, i dalje mi ostaje enigma ovrhe, na temelju čega je provode.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

 

Ali, i dalje mi ostaje enigma ovrhe, na temelju čega je provode.

 

To vjerojatno nije ovrha nego samo uzimaju novac sa računa! A uzimaju na temelju premise: "Mi smo banka, gospodari svemira i vaših jadnih života! Možemo što god hoćemo, a vi nas tužite!":psuje: Pokušajte postupiti kako vas je savjetovao G-man iako po mojoj računici već su uzeli kompletan iznos duga, ostao je jedan mali dio! Na žalost morati će te nekako izdržati do sredine prvog mjeseca! Hmm ili možda malo dulje, ovisno o iznosu kamate! Ako želite malo svjetlosti u svemu tome, bar niste bili u blokadi i nemate narušen bonitet!:tikvan:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako ne odreagiraju promptno na vaš dopis kako vam je preporučio G-man, možete otvoriti novi račun u nekoj drugoj banci, pa na njega preusmjerite plaću za prvi mjesec! To morate napraviti tako da vaša banka ne sazna odmah da imate drugi račun (a saznati će jer imaju pristup zajedničkoj bazi podataka), pa ga otvorite svega nekoliko dana prije uplate plaće! Prva banka vas tad može ovršiti preko fine, a vi prije ovrhe na žalost ne možete otvoriti zaštićeni račun! Naravno ovršiti vas može samo ako ima ovršnu ispravu (zadužnicu) ili mora pokrenuti postupak ovrhe koji traje! Najbolji bi ipak bio dogovor s bankom o obročnom plaćanju preostalog duga!:svorc:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×