Jump to content

Izazivanje prometne nezgode+alkohol


zveroslav

Preporučene objave

Poštovani,

izazvao sam prometnu nezgodu sa materijalnom štetom kod drugog vozila(nije ništa prestrašno),kad sam pokušao preticati,auto mi se zanio i udario sam sa zadnjim lijevim krajem mojega vozila u vozilo ispred te sam završio na krovu u jarku.Nikome nije ništa od tjelesnih ozljeda,pa čak ni meni,ali sam noć prije bio u društvu i popio koju više.Ostao sam kod kolege prespavati da ne vozim u takvom stanju i ujutro krenuo na posao i nezgoda se desila.Izmjereno mi je na dreger 1,15 promila.

Zanima me što mogu očekivati za svoju glupost,jer mi je strašno žao što se to desilo,to mi je prvi prekršaj i odmah "pravi",a vozačku imam više od 25 godina.

Zanima me da li mogu moliti kakvo smanjenje kazne (oduzimanja vozačke),novčano sam spreman platiti svoju lakomislenost i glupost u cjelini.Priznajem krivicu i žao mi je.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek kad dobiješ prekršajni nalog ili optužni prijedlog, vidjet ćeš točno za što te terete, pa ćeš znati točnu cifru. Do tada, izgledno 3000 kuna za alkohol, 1000 kuna za izazivanje prometne nesreće i 500 kuna za razmak između vozilima, a za alkohol još i 9 mjeseci zabrane upravljanja.

 

U postupku ti se sve to može smanjiti, i novčana kazna i zaštitna mjera. Sumnjam da će ti potpuno ukinuti zabranu upravljanja s obzirom na nesreću, ali i to je moguće.

 

Uglavnom, dok ne dobiješ nešto od policije ili suda, čekaš...

 

Dodatno je to što će tvoje osiguranje pokriti štetu drugom vozaču, a možda i tražiti povrat od tebe jer si bio alkoholiziran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo sam podignuo na pošti plavu kovertu u kojoj piše da sam kažnjen sa 5500 kuna(sveukupno) i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije od 3 mjeseca.Ako platim 2/3 navedenog iznosa smatra se da je kazna plaćena u cijelosti.

Da li se uopće žaliti ili samo platiti te završiti tu priču i krenuti dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da nisi kažnjavan, mislim da se isplati žaliti s priznanjem, kajanjem, olakotnim okolnostima (nekažnjavanost) i molbom za smanjenjem kazne i ukidanjem mjere. Na taj način ne možeš proći gore, a velika vjerojatnost je da prođeš bolje, možda i puno bolje. A još ćeš imati pravo na 2/3 te konačne kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija