Jump to content

Ušteđevina kao ostavina


don cico

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam jedno pitanje u vezi novčanih sredstava u ostavinskoj raspravi. Moj otac je nedavno umro i uskoro očekujem ostavinsku raspravu. Otac je 5 godina radio u Njemačkoj i nekoliko godina u Sloveniji pa je stupanjem u punu starosnu mirovinu kao hrvatski branitelj, uz hrvatsku dobivao i dvije inozemne mirovine skoro dvadeset godina. Zadnjih mjeseci života otac je dosta bolovao, ali mi je prije par mjeseci pri punoj svijesti rekao da je za života uštedio popriličnu sumu što kunskih, što deviznih sredstava, te da ćemo majka i ja lako dogovoriti podjelu tih novaca (nemam braće ni sestara). No, nije ispalo baš lako. U jeku priprema za sprovod oca, majka mi je rekla da je ona tijekom 2016. godine, još dok je otac bio živ, prebacila sva gotovinska sredstva (kunska i devizna) s očevih računa na svoje jer je bila opunomoćena na njima te da otac na računima nema ništa. Eto ispada da je otac umro siromašak kao „crkveni miš“. Znam o kojim bankama se radi i točno o kojim iznosima jer mi je to rekao otac. Zanima me da li u ostavinskoj raspravi imam bilo kakva zakonska prava da se ta ušteđena sredstva mojeg oca pravedno podijele između mene i majke?

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima. Koliko je meni poznato majka s ocem nije sklopila ugovor takvog tipa. Da li bi onda bilo pametno da na ostavinskoj raspravi inzistiram na tome da sud od banaka zatraži stanje ušteđevine-gotovine na računima oca prije nego što je majka podigla sredstva s njih i da se ona uvrste u ostavinu ili nešto drugo? Da li da angažiram odvjetnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija