Jump to content

Krivotvorenje diplome


Željac047

Preporučene objave

Poštovani da i ja postavim jedno pitanje...

Radi se o sljedećem, jedna osoba je iskoristila krivotvorenu diplomu (krivotvorinu), te se temeljem iste zaposlila u MORH-u na neko više rangirano mjesto (na kojem je i napredovala), mislim časnik, da bi prije dvije godine, a kada mu je prijetila opasnost od otkrivanja, napustila MORH i zaposlila se u drugom poduzeću gdje mu ista nije bila potrebita...

 

Sada me zanima da li tu ima elemenata KD kada je to radno mjesto, na kojem je radio temeljem te krivotvorene diplome, napustio prije dvije godine, a na drugo se zaposlio da mu ista nije bila potrebita, dakle dvije godine nije u opticaju, i ako ima koliki je rok zastare za to KD i kome prijaviti MORH-u ili MUP-u ako ima elemenata KD-a?

Unaprijed zahvaljujam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E moj Željac, ja ih znam barem 15 takvih koji su još u MORH-u. Nakon prijave, istražitelji dolaze na tvoja kućna vrata i tada si ti na sudu optužen rad i "lažnog prijavljivanja" pa se onda bori sa sustavom za kojeg tvrde da je pravni sustav. Jedan satnik iz vojne policije je u Osijeku 14 puta izlazio na jedan ispit iz srednjoškolskog obrazovanja. Lik je iz BiH došao "braniti Dalmaciju" kad se zapucalo u njegovim krajevima. Jedan od onih kojima kosa raste direktno iz obrva. Ni trenutka nije prestao radit u ovde kod nas i sad je već u "zasluženoj mirovini". Ostavi se toga i mirno spavaj. :mase1:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se točno zaposlila ta osoba, prije koliko godina?

 

Temeljem te diplome se zaposlio prije šest godina, tj. 2010. g., radio tamo sve do pred dvije godine, stekao čin, mislim, satnika, nisam baš presiguran, a kada je došlo do "češljanja" prije dvije godine, zgibao u drugo poduzeće u kojem i sada radi...

 

Poštovani Damire, ja jako dobro znam što je lažno prijavljivanje, ali ako se utvrdi da je prijava istinita nema lažnog prijavljivanja, a zašto bi te i takve osobe bile na tako visokim funkcijama, a mi školovani i naša djeca šutjeli...?

 

Da li znate da je ta osoba mogla zauzimati, a zasigurno i je, mjesto nekoj školovanoj osobi?

Pa onda nam netreba školovanje, prođemo u BiH i riješena stvar, čemu onda davati djecu u školu pa kad završe školu nemogu se zaposliti od tih i takvih osoba....

 

I na kraju kakva bi to bila Pravna država, a i zakon, koji bi to dozvoljavao, a svi se kunemo da živimo u pravnoj državi....

 

Da je to osoba koja je prošla Domovinski rat nebi riječi rekao, ali kad je rat počeo ta osoba je imala samo 9 godina i uopće nema niti on, a niti tko njegov veze o Domovinskom ratu, pa o čemu mi onda pričamo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da je navedena osoba počinila kazneno djelo krivotvorenja (javne) isprave te kazneno djelo prijevare.

 

Za oba kaznena djela, po mom mišljenju, zastara kaznenog progona definitivno nije nastupila - za krivotvorenje se zastara računa od 2010. kada je isprava uporabljena, i zastarni rok iznosio je, prema ranijem KZ-u (1997.) 5 godina (relativni), a 10 (apsolutni). Obzirom je od 01/01/2013 na snazi novi KZ, u obzir dolazi primjena njegova čl. 86. KZ-a, pa se zastara ima računati prema odredbama aktualnog KZ-a, a gdje iznosi 15 godina.

 

Glede prijevare, problema nema, jer se radi o produljenom kaznenom djelu koje je počinjeno, posljednjom radnjom koja ulazi u njegov koncept, a to je isplatom posljednje plaće, koja je bila prije 2 godine, dakle za vrijeme važenja aktualnog KZ-a.

 

Smatram da ima osnove za podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom DO-u za dva spomenuta kaznena djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija