Jump to content

Nnovi

Preporučene objave

Nakon otvaranja jdoo-a, ugovorio sam telefonski uslugu "trebam.hr" radi se o firmi koja pronalazi poslove umjesto vas i spaja vas sa buducim investitorima radova. Naime nije bilo nikakvog ugovora pisanim putem niti elektronički.. nisam bio zadovoljan njihovim uslugama sto sam im i rekao jer nikad nisam poslovao s korisnicima cije su mi kontakte slali. Poslali su mi zahtjev za utuženje njihovog odvjetničkog društva jer nisam platio niti jedan njihov takoreći račun.. usluga je ugovorena na firmu.. da li je moguce da ce mi ta ovrha sjesti privatno kao direktoru i da li uopce imaju pravnu osnovu za takvo sto da naprave ? Zaista mi treba pomoc . Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o postupku za ovrhu, danas sam bio u fini nakon cega su mi rekli da imam 5.150 kn duga te da mi je poslovni racun blokiran .. sad je sam preostalo da li je pravovaljano to na sudu iako nigdje nemaju moga potpisa niti pecata?

 

Vjerojatno su vam poslali PRIJEDLOG za ovrhu na temelju "vjerodostojne" isprave na adresu vašeg j.d.O.o. a vi niste prijedlog primili pa je izvješen na oglasnoj ploči i postao pravomoćan pa ste ovršeni putem fine! Druga mogućnost je da STE PRIMILI prijedlog ali niste izjavili prigovor po uputi o pravnom lijeku (u roku od osam dana) pa je ovrha postala pravomoćna! Da ste na vrijeme izjavili PRIGOVOR sve bi završilo na sudu i u parnici biste vjerojatno uspješno osporili njihovu tražbinu a ovako je sve gotovo, osim ako dostava prijedloga nije bila uredna!

D.O.o ili j.d.O.o. su društva s ograničenom odgovornošću i pravna osoba, pa vi kao osnivač i zasebna fizička osoba ne morate strahovati od blokade na osnovu duga vašeg d.O.o.-a ili j.d.O.o-a! Izuzetak od tog pravila je ako ste dali neko OSOBNO jamstvo (zadužnica) za dug d.O.o.-a! S obzirom na karakter duga koji spominjete pretpostavljam da to nije slučaj!

U slučaju obrta je drugačije!:pravila:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ako nije prigovoreno rješenju o ovrsi, javni bilježnik može iskazati pravomoćnost i ovršnost nakon proteka 8 dana od isteka roka za prigovor.

 

Npr. 1.02. je ovršeniku i ovrhovoditelju dostavljeno rješenje o ovrsi, prigovor se može podnijeti do 09.02., a ako javni bilježnik prigovor ne primi do 17.02., može iskazati pravomoćnost i ovršnost rješenja.

 

Ažurirano

 

Dopuna jer nisam dobro čitao upit - javni bilježnik rješenje mora donijeti i otpremiti u roku od 30 dana od primitka prijedloga za ovrhu, ali u pravilu to rade već isti ili sljedeći dan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija