Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

čekovi

Preporučene objave

Ne znam gdje da postavim ovo pitanje, pa sam ga odlučila postaviti ovdje.

A radi se o čekovima.

Naime, stranka nam je za ispostavljeni račun dala čekove koje je njoj dao njen brat. Sad smo ustanovili da su čekovi nenaplativi, i kad smo se njoj obratili, ona kaže da ne zna ništa tome, jer čakovi nisu bili njeni.

Pitanje je što možemo napraviti, kako se naplatiti (a to je i jedino bitno za nas), možemo li ići tužbom, i kojem sudu je uputiti...

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

ma nije u tome stvar, dakle, nije sporan donosioc čeka, tu je sve čisto, nego mi se ne možemo naplatiti (ček nema pokrića) i pitanje je kako se naplatiti, samo to!? :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

....ma nije u tome stvar, nije sporan donosioc, tu je sve čisto...

otkud ideja da je čisto? Netko je platio kupljenu robu s čekovima svog brata i kad ste ustanovili da na računu nema pokrića za naplatu, da dotična, nesporna osoba, jasna kao kristal tvrdi da s tim nema veze. Krasno! Usput, koja je to prodavaonica, moram kupiti nešto. Šalu na stranu, nećete postići puno nego da se obratite osobi koja je napravila dug i da ona podmiri troškove. Njezin brat može izjaviti da ništa o tome ne zna, da joj nije dao čekove, i što onda. Joj, naivnosti. Pokušajte vidjeti s bankom što se dade učiniti. :bonk:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nažalost u startu ste načinili prekršaj,pretpostavljam vjerujući i poznajući kupca (djelomično).Nitko vam ne bi uzeo bratove čekove, nema te trgovine u našoj zemlji.Dapače, Mercator ima razradu čekova i sve ih pojedinačno upisuje ako je roba na rate, uz provjeru čekovne i osobne.

Novac ne vjerujem da ćete dobiti od banke.

Nažalosst (opet) ni od kupca, jer sve mi se čini da je osoba znala što radi.Izjavila je da ne zna da su čekovi nenaplativi, ali nije rekla oprostite ja ću robu platiti, izađite mi u susret da vam donosim novac mj. (aako nema svoje čekove) i sl.

Ne mislite li i vi da je to dobro razrađeno?

Nadam se da se ne radi o puno čekova!

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postoji osnova za tužbu i to ukoliko postoji ijedan dokumenat na kojem je potpis onoga tko je robu preuzeo, znaći donosioca čeka.

Iako djelatnik nije ispravno postupio kada je preuzimao čekove, vi možete tužiti osobu koja je nosioc čeka kao kupca jer vjerujem da je na njega i ispostavljen račun i on odgovara za svoje čekove,ako nije prijavio krađu istih.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uostalom,zašto su čekovi nenaplativi?Ima dva razloga za to:

1.korisnik čekova je prijavio njihov nestanak

2.na korisnikovu računu nema sredstava za njihovu naplatu.

Sta je od toga u pitanju? :-o

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×