Jump to content

Prigovor na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija


zerjav

Preporučene objave

Poštovani,

molim savjet u vezi pisanja prigovora na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Redovnoj studentici prijava nije prihvaćena uz obrazloženje da je prijavila samo sebe kao jedinu članicu obitelji.

Ona i roditelji žive u istom gradu,ali na različitim adresama.

Više od godine dana je na toj adresi.Uzdržava se od rada preko Student servisa.

Roditelji su nezaposleni i primaju zajamčenu minimalnu naknadu od 960 kuna.

Zahvaljujem na trudu oko savjetovanja,te svima želim odlično zdravlje uz sretno putovanje novom godinom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dio natječaja:

"popunjena, u sklopu obrasca za prijavu na natječaj, Izjava o članovima obitelji (Pod obitelji se podrazumijeva zajednica koju čine bračni ili izvanbračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive na istom prebivalištu, privređuju, ostvaruju prihod na drugi način i troše ga zajedno. Članom obitelji smatra se i dijete koje ne živi na istom prebivalištu s obitelji, a nalazi se na školovanju, do završetka redovitog školovanja, a najkasnije do navršene 29. godine života.)."

--------------------------------------------------------------------

mislim da je ovaj zakon tek ove godine promjenjen i da se sad traži i kod studenata koji žive odvojeno od roditelja njihova primanja,odnosno tretira se kao zajedničko kučanstvo....razlog je bio zloupotreba prebivališta ,pogotovo "imućnijih" roditelja,te na taj način ne bi ulazio njihov prihod....

 

studentica vjerojatno nije dala oib-e roditelja i zbog toga je odbijena.....da nesreća bude veća,roditelji joj nemaju velika primanja i nije imala nikakog razloga da ih izostavi...pretpostavljam da je u pitanju neznanje....

 

sada ovisi o njihovoj dobroj volji........neka napiše žalbu u smislu da je napravila tu grešku jer ne živi sa roditeljima i da nije imala namjeru da na taj način sebi smanji visinu dohotka i kao dokaz neka prilozi od roditelja poreznu potvrdu (zadnjih 6mjeseci od 2015 i prvih 6 mjeseci 2016) te rješenje o socijalnoj naknadi.......

i nek se nada da će joj možda uvažiti iako pravno gledajući nemoraju...ali nema šta izgubiti,neka pokuša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zahvaljujem na hitrom i sveobuhvatnom savjetu,te Vas još molim mišljenje o svrsishodnosti navođenja u u prigovoru sljedećih činjenica :

 

1.Mislim da je po definiciji obitelji studentica jednočlana obitelj,jer s roditeljima zajedno ne živi na istoj adresi, ne privređuju zajedno, ne ostvaruju prihod na drugi način i ne troše ga zajedno.

Uzdržava se sama i,nažalost, ne može financijski pomagati roditeljima,a kao niti oni njoj.

 

2.Studentica je naknadno dala oib-e roditelja,a na zahtjev Uprave za visoko obrazovanje, pa mislim da to nije razlog odbijenice.

Evo i njihovog zahtjeva koji su joj poslali elektroničkom poštom :

 

" Šalje: drzavne-stipendije <drzavne-stipendije@mzos.hr>

Datum: 08.12.2016. 11:08 (GMT+01:00)

To:

Cc: Drzavne-stipendije-PF <Drzavne-stipendije-PF@mzos.hr>

Naslov: Obavijest studentima

Poštovani,

Provjerom i utvrđivanjem Vaše prijave na natječaj za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2016./2017. utvrdili smo da u Izjavi o članovima obitelji koja je sastavni dio prijave niste naveli podatke o OIB-u za Vaše roditelje.

Molimo Vas da nam sukladno definiranim odredbama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (NN, broj 90/16) dostavite podatke o OIB-u za oba roditelja na e-mail adresu

drzavne-stipendije@mzos.hr kako bismo mogli provjeriti njihovo prebivalište.

Tražene podatke molimo da nam dostavite što žurnije, a najkasnije do 9. prosinca 2016. godine (petka) do 16 sati.

S poštovanjem,

Uprava za visoko obrazovanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad ste iznijeli i dodatne činjenice,pa ja bih napravio ovako.....

neka im napiše da je roditelje izostavila jer nisu u zajedničkom kučanstvu,niti zajedno troše prihode,poglavito jer su minimalni,te joj nije bila namjere skrivanja prihoda od roditelja jer su oni minimalni i korisnici socijalne naknade ,što će dokazati (rješenjem o soc.nak. i iz porezne za period koji sam gore napisao).

Zatim neka navede da je zaprimila od njih mail da dostavi oib (da ispravi taj nedostatak) i da je putem maila dostavila traženo.

 

S obzirom da je dostavila traženo i time ispravila propust,nema razloga za odbijanje po toj osnovi .

 

postoji solucija da oni nisu primili mail...ili ga možda netko je,ali ga nije stavio u predmet,pa onaj tko je odučivao nije ga vidio itd.....zbog toga obavezno poslati kopiju njihovog maila i kopiju vašeg odgovora da to dokazete.(još bolje ako slučajno imate i poruku da je zaprimljeno/pročitao).

 

U svakom slučaju dok su joj tražili oibe nije im bila namjera da je samo tako odbiju (a mogli su) ,tako da vrijedi pokušati i pazite da ne zakasnite sa rokovima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani gorand,

zahvaljujući Vašim savjetima studentica je dobila stipendiju,te Vam se najljepše zahvaljuje.

Fala Vam na dobroti koja krasi dobre ljude.

Uz odlično zdravlje želim Vam i često smijanje:-)

 

P.S. Evo i njihovog odgovora na prigovor,a koji su joj poslali elektroničkom poštom 17. veljače 2017.godine :

"Poštovani,

ovim Vas putem obavještavamo da ste ostvarili uvjete za dodjelu državne stipendije za akademsku godinu 2016./2017. po prihvaćenom prigovoru.

 

Kako biste ostvarili pravo na državnu stipendiju, molim Vas da, u roku od tri (3) tjedna u Sustavu državnih stipendija (http://app.mzos.hr/drzavnestipendije), koristeći opciju „Izbornik“ na poveznici „Ostvareno pravo na stipendiju“, unesete ispravan IBAN žiro računa i potvrdite prihvaćanje Uvjeta stipendiranja. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

U Sustav državnih stipendija (https://app.mzos.hr/drzavnestipendije) trebate se prijaviti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, uz pomoć svojih AAI korisničkih računa, koristeći opciju Prijava.

S poštovanjem,

Uprava za visoko obrazovanje

Ministarstvo znanosti i obrazovanja "

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija