Jump to content

Zadar123

Preporučene objave

Sukladno važećem Ugovoru o izručenju između RH i RS, izručenje vlastitih državljana jedne države drugoj moguće je isključivo u slučajevima kaznenih djela iz domene organiziranog kriminala i korupcije, pa vam se tu i krije odgovor na pitanje hoće li se vas moći izručiti.

 

No, na stranu ta činjenica, ukoliko vi u RH budete pravomoćno osuđeni, a izručenje neće biti moguće, Ministarstvo pravosuđa RH će moći podnijeti presudu hrvatskog suda na izvršenje u Republici Srbiji, i tamo bi se ta presuda treba izvršiti, jer barem koliko je meni poznato, iako RH i RS nemaju formalan ugovor o izvršavanju presuda jedne države u drugoj, sukladno pozitivnoj legislativi, kako u RH, tako i u RS, nema zapreka za izvršenje presuda i one se, koliko je meni poznato, doista i izvršavaju.

 

Ukoliko griješim s ovime, slobodno me ispravi netko tko ima konkretnijih saznanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u Afriku ili Aziju, ukratko neku vukoje.inu, trenutno sam u IT sektoru tako da mi mjesto prebivališta nije toliko značajno, a računam da do pravomoćnosti mogu putovati kao što sam u Srbiju došao nakon uhićenja

 

Ažurirano

 

Da, jeste, vjerojatno će mi radit problem i viza i to sve ali nisam ni prvi ni posljednji koji tako nešto radi

 

Ažurirano

 

I još jedno pitanje ako se razumijete koja je šansa da se ta molba o izvršenju uopće popuni i pošalje? Prvo mi je kazneno djelo, mlađi sam punoljetnik, ne računam da ću dobiti više od 6-12 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vodite računa kako teoretski, uvijek postoji mogućnost ili izručenja ili izvršenja kazne zatvora u zemlji u kojoj ćete se naći. Uostalom, ići će i raspisivanje međunarodne tjeralice, tako da je pitanje isplati li vam se sve to. I na koje vrijeme.

 

Jedina šansa vam je država koja nema razvijene odnose sa RH, ali koja bi to bila - ne bih znao. Znam da neke južnoameričke države nemaju ekstradicijski režim, no pitanje je kako stoje sa izvršenjem stranih presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija