Jump to content

Ovrha na temelju ovršnog naslova


Dado13

Preporučene objave

22.12.2016 Žup.sud je odbio žalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu,gdje moja sestrična sada pokojna mora vratiti baki novč.sredstva pok.djeda koje je protupravno prisvojila i oročila na svoje ime još 2009 g. Odvjetnica kaže da se sada ide ovršnim putem na osnovu presude,zar se nebi trebalo postupati po presudi gdje sudac nalaže bankama,navodi brojeve računa i iznose na istima koje je tužena oročila na svoje ime da banke postupe po presudi.Dali ima veze to što je dotična pokojna i dali bi se išlo ovršnim putem da su se ta ista novčana sredstva prebacila na Min.financija(deponirala)?Dakle postoji pravomoćna presuda iz 2010 g.da se tako postupi a nije.Kad sam u dva navrata pitao odvjetnicu zašto nije sprovela tu presudu odgovor je prvi puta bio da sudski pečati nisu valjani a drugi puta da suprotna(tužena) strana ima jaku vezu na bankama i da nemože ništa sa tom presudom napraviti da to tako i nije bitno previše.Mozda neki savjet da mi date jer mi se čini da se Odiseja nakon devet godina nastavlja.Hvala.

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnica kaže da se sada ide ovršnim putem na osnovu presude,
da,ovrha na temelju ovršne isprave

zar se nebi trebalo postupati po presudi gdje sudac nalaže bankama,

u okončanoj parnici banka nije bila stranka u postupku,slijedom čega je sud u procesnom smislu(ZPP) nemože presudom obvezati na činjenje,propuštanje ili trpljenje.
Dali ima veze to što je dotična pokojna
naravno da ima,obzirom da se ovrha neće moći provesti protiv umrle osobe,već protiv njegovih nasljednika.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, hvala na pojašnjenju.Sad me zanima jedno,kažete ovšuju se nasljednici pokojnice,da pokojnica ima supruga i sina.Nekom logikom ostaje sumnja da će suprug isprazniti bankovne račune i nakon devet godina istjerivanja pravde pojeo vuk magare,idemo se još jedno devet godina parničiti.Dakle dali da se traži da se pravomoćna presuda iz 2010 g. sprovede, gdje se trazi od banaka da da se oročena novč.sredstva onda jos žive a sad pokojne sestrične deponiraju na Min.fin. a nisu.Nekim mojim razmišljanjem dali bi se ovršni postupak pojednostavio i šta je najvažnije ubrzao?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija