Jump to content

kupnja stana kao druge nekretnine


jadranka67

Preporučene objave

Poštovani,

naslijedila sam kuću (vlasništvo 1/1). Sve teže je uspijevam održavati pa sam odlučila prodati kuću i kupiti manji stan.

S obzirom da prvo moram kupiti stan pa tek onda prodati kuću (ne vjerujem da ću imati sreće provesti obrnuto) imati ću dvije nekretnine na svoje ime. S obzirom da imam majku smijem li/mogu li majku ostaviti na staroj adresi u kući (gdje je i prijavljena) a ja se prijavim na adresu stana (iako se neću odmah moći useliti jer ću ga vjerojatno morati uređivati pa neće biti useljiv). Trebam li prijaviti - boravište ili prebivalište s obzirom da se nekretnine nalaze u istom gradu????

Zabrinjava me porez na drugu nekretninu (koji neću moći platiti) pa sam mislila riješiti problem na ovaj način. Ispada da sam jako bogata ali riječ je staroj kući i starom stanu.

Živim u manjem gradu pa će i prodaja kuće trajati mnogo dulje.

Rezime:

Imat ću dvije nekretnine na svoje ime. Na jednoj mislim ostaviti prijavljenu majku a na drugoj sebe/boravište ili prebivalište.

Vaše mišljenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija