Jump to content

Prijava vozača za pravnu osobu izbjegavanje kaznenih bodova


prekrsaj

Preporučene objave

Poštovani korisnici legalisa danas sam dobio obavijest o prekoračenju brzine od 52 km/h, prekršio sam je na tipičnoj trasi za punjenje proračuna, uslikala me fiksna kamera.

Traže od mene da prijavim ko je vozio auto, jer je auto na firmu a ja sam jedini zaposlen, ukoliko ne prijavim platit ću kaznu od 2000 do 5000 kn, dok ako prijavim dobiti ću kaznu od 5000 do 15 000 kn i tri kaznena boda.

 

E sada ja ne bježim od plaćanja kazne, ali pošto najavljuju zakon da kada ispucaš sve kaznene bodove da ćeš trajno izgubiti vozačku, na svaki način želim izbjeći kaznene bodove. Novce ću nekako zaraditi i platiti kazne ali bodove ne mogu vratit.

 

Uglavnom moji je plan da ne prijavim ko je vozio da platim 2000-5000 kn kaznu, ali neznam koje su sankcije dalje, pišu dole da će obavijestit poreznu da me nadzire, dali će me onda ona pratit i uništavati mi poslovanje? Firma je u Zagrebu.

 

Dali postoji varijanta da prijavim člana obitelji ili nekog?

Dali da se prijavim pa da se žalim na kaznu?

Zanimaju me vaša iskustva i prijedlozi.

 

Puno vam hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne daš podtke pa na firmu dođe prek nalog i onda se žališ da si zaboravio poslat zbog posla.

Ako za brzinu prijaviš bilo koga njemu idu bodovi bez obzira na smanjenje kazne.Porezna nema ništa sa prometnim zakonom.

Spomenuo sam poreznu jer kažu da ako ne prijavim ko je upravljao mojim vozilom da će izdati prekršajni nalog na 2000 od 5000 kn i biti prisiljeni o cijelom slučaju obavijestit Poreznu upravu radi provedbe nadzora, jer sukladno Zakonu o porezu na dobit i Pravilniku o porezu na dohodak jer vlasnik vozila je dužan voditi urednu evidenciju o korištenju službenih vozila, ali i da metu zezaju i naplate neku kaznu bolje nego da dobijem kaznene bodove. Samo da me sustavno ne nadziru i zezaju, ali ako hoće gubiti vrijeme na j.d.O.o. neka im je.

 

Hvala puno na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha ok, hodogram bi bio da ne odgovorim, dođe mi kazna za neodgovaranje, pa napišem da nisam mogao zbog posla i dali postoji mogućnost da mi kažu da ako nisam tada mogao da napišem sada, što onda?
nisi poslao podatke u zadanom roku pa ti pošalju prekršajni nalog zbog nedavanja podataka a prekršaj zbog brzine niše ne postoji jer ne znaju tko je vozio.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija