Jump to content

Prijava direktora j.d.o.o. koji radi na drugom kontinentu


jadrago

Preporučene objave

Lijepo molim savjet. Prijatelj je vlasnik j.d.O.o., sadašnji direktor traži da ga briše iz registra, nema koga drugog postaviti osim sebe za direktora. Međutim, on odlazi iz zemlje i veći dio godine će raditi na drugom kontinentu (cca 6 mjeseci), uredno prijavljen i poslodavac će tamo za njega plaćati sve doprinose. Po našem Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju, on bi sebe tu trebao prijaviti i plaćati doprinose. Kako da se prijavi, kada tu neće niti boraviti? Kada se vrati, bit će tu prijavljen 4-5 mjeseci uz plaćanje doprinosa, pa će opet otići van. Poduzeće nema drugih zaposlenih, a ne može ga zatvoriti jer ima duga prema državi. Poduzeće ima neka potraživanja iz kojih će plaćati dug, ali nema sredstava za stalno plaćanje doprinosa kada momentalno ne posluje.

 

Da li može naknadno dobiti od porezne uprave zahtjev da plati zaostatke, ako se sada ne osigura? Da li da se prijavi na 2 sata i plaća doprinose iako ne radi i ne boravi u zemlji?

 

Molim stručno mišljenje i savjet što napraviti?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija