Jump to content

Gdje otvoriti paušalni obrt?


produzni

Preporučene objave

Kako već neko vrijeme razmišljam o vlastitom businessu, a vrijeme prolazi, i ta bi se ideja vrlo uskoro trebala realizirati :=) zanima me sljedeća stvar - gdje otvoriti, odnosno registrirati kao sjedište (adresu) paušalni obrt?

 

Zašto to pitam - jer mi treba pomoć oko toga. Premda se u sve to ne razumijem ama baš nikako - razbijam si glavu; živim u gradu u kojem nemam prebivalište (kao podstanar), dok na adresi prebivališta za sada ne dolazi u obzir da registriram sjedište obrta.

 

Što učiniti; molim za dobronamjerne i iskrene savjete?

 

Koliko sam čuo, u Zagrebu se za par stotina kuna mjesečno može zakupiti "virtualni poslovni prostor/ured" - dakle adresa, sa pločom obrta na pročelju i poštanskim sandučićem. No, ja nisam u Zagrebu. Jedina opcija koja mi pada na pamet jeste ili razgovarati sa gazdom koji mi iznajmljuje u stan (a to je opet glupo i ne drži baš vodu) ili zaista uzeti u najam poslovni prostor - za što uopće trenutno nemam nijedne kune u džepu. Osjećam se kao da sam u slijepoj ulici što se tiče toga, koliko god veliku volju da imam, a pomaka nema.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ponoviti ću pitanje, mada ovaj put da budem direktniji i konkretiziram: pitanje bi bilo - kome i za šta treba ugovor o najmu ako se radi o paušalnom obrtu? odnosno, kako sam i sam napisao par stranica unazad, imam problem sa adresom te ne znam gdje registrirati obrt, dakle - na prebivalištu mi stoji adresa na kojoj nisam u dobrim odnosima s ljudima, ima li to ikakvog smisla ili nema? odnosno, može li se to napraviti, bez da ikako "sudjeluju" u tome, odnosno da znaju? znači, treba li na pročelju zgrade biti ploča s nazivom obrta izvješena ili ne? isto tako i za poštanski sandučić (znam da mogu odabrati da mi sva pošta dolazi u poštu, a meni neće ni niko slati poštu) - mora li postojati zasebni poštanski sandučić koji će nositi ime mog obrta? te na kraju krajeva, a opet taj ugovor o najmu (a raditi će se o terenskom radu, ured mi apsolutno nije potreba ), tko me to traži i zbog čega ili bi se mogao registrirati i bez toga?

 

toliko za sada, puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim vas, dopustite mi još i ovo pitanje, odgovor će sigurno neko znati, priča između poslodavca i mene je zamišljena ovako nekako: ja ću otvoriti paušalni obrt u kojem neće biti zaposlenika, već ću preko žiro-računa istog isplaćivati novac, a kod navedenog poslodavca biti ću zaposlen na cca. 8 sati tjedno, dakle ukupno cca. 32 sata mjesečno - nepuno radno vrijeme - i to na cca. bruto 2 cifru od 750kn, odnosno neto 500kn mjesečno (dakle, tu su na neki način plaćeni moji HZZO/HZMO doprinosi), konkretno - je li to stvarno moguće ili nije? svakoga koga sam pitao, nije bio siguran, ali govori mi da moram kod poslodavca biti ipak zaposlen na puno radno vrijeme od 40h/tjedno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija