Jump to content

eos matrix


anakonda100

Preporučene objave

riječ je o dugu po diners kartici u iznosu od 6400 kuna koji je nastao prije dvije godine( iznos sa kamatama za to vrijeme). Jučer me nazvao gospodin iz eos matrixa, rekao mi da su oni otkupili dug od diners kluba te mi predložio obročnu otplatu istoga, na što sam pristao jer dug svakako trebam vratiti. Danas sam po dogovoru uplatio 200 kuna, kako bi se po njegovim riječima aktivirao dogovor o obročnoj otplati, te svaki mjesec do 15-tog po 300 kuna. Zanima me dali oni sada mogu skinuti ovrhu na fini kako bi mi se odblokirao račun,pošto sam pristao da ću im obročno vračati dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam po dogovoru uplatio 200 kuna, kako bi se po njegovim riječima aktivirao dogovor o obročnoj otplati, te svaki mjesec do 15-tog po 300 kuna. Zanima me dali oni sada mogu skinuti ovrhu na fini kako bi mi se odblokirao račun,pošto sam pristao da ću im obročno vračati dug.

 

Uplatom ste priznali dug i pravo drugom vjerovniku da od vas traži naplatu duga! Prema Zakonu o obveznim odnosima originalni vjerovnik (diners) vas je morao obavijestiti (obično preporučenom poštom) da je dug ustupljen novom vjerovniku! Tko vas je ovršio na fini? Pretpostavljam da je to Diners! Vi sada faktično imate dva ovrhovoditelja! Jedan vas prisilno ovršuje, a drugom plaćate dobrovoljno! I jedan i drugi vam računaju zateznu kamatu (dupliraju kamatu) a vi nemate nikakvu kontrolu! Prema ovoj dinamici plaćanja vi ćete morati EOS-u plaćati oko pet godina a istovremeno vam mogu skidati za isti dug na fini! Naravno da SAMO Diners može obustaviti ovrhu na Fini (ili sud na osnovu procedure koja je na ovom forumu više puta objašnjena) ali vjerojatno to neće htjeti učiniti! Po mojem mišljenju niste trebali ništa dogovarati s EOS-om prije nego vas vjerovnik koji je ustupio dug ne odblokira! Sad kad ste to napravili možete samo inzistirati na skidanju ovrhe (na žalost ulovljeni ste u mrežu) ili tražiti sudsku obustavu! :confused:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
A gdje traziti obustavu?

Isla sam i u finu i Diners i lijepo sume otpilili i rekli da kako je Eos kupiodug, tako vrijedi i za ovrha iz 2011, a znam da nije tako.

Kome se u ovoj ....... državi žaliti?

 

Pa zahtjevom za obustavu ovrhe NA SUDU! Ali to ne morate jer će se sve riješiti ako ste odlučili ići u osobni stečaj!

Razgovor ovrhovoditelja sa dužnikom je sličan razgovoru lisice i fazana!;-):zatvoren:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija