Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

bomodo

Nasljeđivanje i prodaja kuće, te kupnja kuće u inozemstvu preko druge osobe

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Unaprijed hvala svima ovdje koji nama laicima pomažu sa glupastim pitanjima :klanja:

 

 

Živim vani već dugo vremena, i imam situaciju na koji nisam baš uspio naći odgovarajući odgovor, te mi nitko nije znao baš točno reći sa sigurnošću sve što me zanima, a tu se zakoni u zadnje vrijeme često mijenjaju i/ili planiraju mijenjat, pa nemam pojma na čemu sam.

 

Situacija je slijedeća:

 

Osoba A je vlasnik nekretnine (u HR), te ugovorom o doživotnom uzdržavanju daje tu nekretninu osobi B. Nakon smrti osobe A, osoba B nema interesa za tu nekretninu, već ju prodaje kako bi osoba C kupila nekretninu u inozemstvu. E sad, poreza nekog će biti, naravno, sad je samo pitanje kako to najlakše i/ili najjeftinije napraviti :zubo:

 

Kako mi je rečeno, osoba B plaća porez na prodaju, te još neki porez zato što prodaje nasljeđenu nekretninu unutar 3 godine nakon nasljeđivanja, te od dobivenih novaca daje osobi C onoliko koliko je potrebno za kupovinu nekretnine, te osoba C te novce nosi vani, kupuje i stvar riješena.

 

Da li sve to štima, da li ima nekih drugih načina, itd? Svi savjeti su dobrodošli. Ako išta znači, osoba A i B su u odnosu tetak i nećak, osoba C je nevezana uz bilo šta ili bilo kog.

 

Hvala! :klanja:

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×