Jump to content

Blokada štedionice koja ne postoji


dina2909

Preporučene objave

2009 god. podignula sam zajam u iznosu od 15.000,00 kn, van sam dobila 12.000,00 kn na 3 godine sa ratom od 850,00 kn.

otplatila sam 16.000,00 kn i onda nisam mogla platiti ratu pa su me blokirali na fini prije. ta blokada stoji već nekoliko godina, pokušavam ih kontaktirati međutim štedionica više ne postoji i nemam sa kime ni vidjeti šta je sa time. mene sada zanima jučer sam na provjerenom čula da ako trgovačko društvo više ne postoji, tj ako nije prijavljeno u trgovačkom sudu da ne postoji ni dug, dali to vrijedi i za bivše štedionice jer to je bilo kao neko trgovačko društvo (Novine doo). ako vrijedi na koji način mogu saznati dali su izbrisani iz trgovačkog suda, na koji način od suda tražim da se makne ovrha? dali trebam tražiti od suda svog prebivališta ili kako?

puno vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Morate tražiti od nadležnog Općinskog suda (prema vašem mjestu prebivališta) obustavu ovrhe! U sudsku pisarnicu pošaljete ili odnesete 3-4 primjerka ZAHTJEVA ZA OBUSTAVU OVRHE u kojem će te navesti da pravni subjekt koji je ovrhovoditelj više ne postoji i da tražite da se ovrha obustavi! :pravila: Naravno to biste trebali potkrijepiti dokazom iz sudskog registra da ovrhovoditelj više ne postoji kao ni pravni slijednik i dokument o tome zajedno sa REDOSLIJEDOM OSNOVA ZA PLAĆANJE sa fine priložiti ZAHTJEVU!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru :)

gledam na netu i njih po oibu nema u sudskom registru.

kako mogu točno provjeriti dali i dobiti potrvdu da ih nema i da nemaju nasljednika duga?

jer oni više nigdje ne postoje i ne može ih se dobiti

puno hvala

lp

 

Najbolje je da krenete od Fine i vašeg očevidnika redoslijeda naplate! Pravni slijednik ako postoji morao je preuzeti sva potraživanja ali i obveze a moguće je i da je cesijom nekome ustupljen dug! To možete saznati najjednostavnije tako da slijedite trag novca odnosno istražite kome se sad uplaćuje ono što vama skidaju! Moguće je i da sve baš nije zakonito, tako da vam preporučam da se ne bavite puno s tim nego da tražite obustavu ovrhe, a ako postoji neki ovrhovoditelj ili zainteresirana strana sam će se javiti!:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija