Jump to content

Županijski sud u pravomoćnoj presudi svjesno navodi neistine


macak_15

Preporučene objave

Poštovani,

čitajući pravomoćnu presudu jednog županijskog suda s juga Hrvatske naišao sam na odlomak gdje sutkinje navode očitu neistinu, odnosno svjesno iznose informacije za koje su morali vidjeti da nisu u skladu sa zakonom jer su od riječi do riječi citirale točku Obiteljskog zakona na koju se odnosi sporni dokument. Iskreno, da to nisu navele, ne bi ni ja uočio nepravilnosti. Dakle, u rješenju piše rečenica: "očito je da je dokaz pribavljen u skladu s zakonom, pravodobno i da je sporni dokument sastavljen od strane tima kao što je navedeno u Obz." Kad sam pronašao sporni dokument, prva stvar koju sam primjetio da je pribavljen 3 mjeseca nakon isteka zakonskog roka i da ga nisu sastavile ovlaštene osobe kao što je navedeno u OBZ-u, nego upravo suprotno.

Nadalje, sutkinja općinskog suda se izuzela u drugom postupku jer ne može biti nepristrana prema meni, a u ovom postupku je nastavila suditi kao da se ništa nije dogodilo. Dakle, u jednom postupku je pristrana, a u drugoom nepristrana.

Mogu li podnijeti ustavnu tužbu i pozvati se da mi je uskraćeno pravo na pravedno suđenje ili čak da se radi o diskriminaciji po spolu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučite čl. 62. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske - Zaštita ljudskih prava i temeljnih sloboda..., no u Vašem slučaju bi bilo najbolje da se obratite odvjetniku koji će proučiti Vaša obadva predmeta i dalje Vas usmjeriti, jer postoje i izvanredni pravni lijekovi (revizija,zaštita zakonitosti Vrhovnom sudu idr.)..

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se radi o izradi mišljenja centra za socijalnu skrb. Centru je naloženo da izradi mišljenje u roku od 30 dana i da u timu mooraju biti psiholog i socijalni radnik. Kako je bilo vrijeme godišnjih odmora, centar nije bio u stanju napraviti mišljenje, pa su ga napravili pravnici i pripravnici koji su ga napisali na temelju osobnih dojmova nakon što ih je sutkinja zvala i slala im pisma jer su kasnili. Radi se o 4 papira napisana u roku od nekoliko minuta kopirana iz drugih predmeta. Na prvoj stranici je žig na kojem se vidi da je rok višestruko premašen, a na zadnjoj stranici lijepo piše koje je zanimanje osoba koje su ga sastavile. To mišljenje je bilo temelj presude Županijskog suda u Splitu i u presudi piše da se tim sastojao od psihologa i socijalnog radnika i da je mišljenje stiglo u roku od 30 dana što je totalna izmišljotina. Pa sud je slao dvije požurnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija