Jump to content

Voznja pod utjecajem alkohola, mladi vozac


Kristijan2109

Preporučene objave

Pozdrav, zaustavljen sam sa 1,71 g/kg alkohola, umanjeno na 1,61 g/kg. Vozacka mi je oduzeta na 12 sati te sam odveden na hitnu na pregled te nakon toga na triježnjenje.

Zanima me s obzirom da sam mladi vozac te u 3 godine posjedovanja vozacke nisam imao niti jedan prekršaj niti bilo kakvu kaznu, sto mogu ocekivati cisto da se znam pripremiti. Inace mjesecna primanja su mi 4500 kn (prijava na minimalac ostalo na ruke) te od toga placam najam od 2500 kn. Zanima me postoji li ikakva mogucnost da ne ostanem bez vozacke dozvole? Zbog potrebe posla mi vozacka treba 4-5 puta tjedno te bih mogao zamoliti poslodavca da mi napise neku izjavu u kojoj bi recimo stajalo da ce me morati otpustiti u slucaju da ostanem bez vozacke te bi time bila ugrozena moja egzistencija s obzirom da zivim kao podstanar. Prolaze li takve stvari na sudu. Mislio sam ici na to da se kajem (sto je i istina) te da mi je iskreno zao sto sam isao pijan voziti te time ugrozio sebe i ostale sudionike u prometu. Za novcanu kaznu mi nije toliki problem kolika bude bude i trebaju mi je naplatiti kad sam stoka ali najgore mi je zbog vozacke ako mi uzmu... Da li da si uzmem odvjetnika ili da se na sudu branim sam? Hvala svima unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što znaš, najbolje prolazi priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (mala primanja, nekažnjavanost...) i molba za smanjenjem kazne i ukidanjem mjere. Novčanu kaznu će ti sigurno smanjiti, a što se tiče zabrane upravljanja, najčešće se smanjuje na 1 mjesec, ali bilo je tu iskustava i da je zabrana potpuno ukinuta. Odvjetnik ti ne treba, a ovakva potvrda poslodavca (ne da ćeš dobiti otkaz, nego da ti je vozačka neophodna za posao) će ti poslužiti.

 

Jesu li ti rekli da će te slati na sud (dali ti onu obavijest po čl. 109.a Prekršajnog zakona) ili će ti izdati prekršajni nalog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekli su mi da cekam da ce mi na kucnu adresu stici poziv za sud. A od papira sam dobio zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola...... I temeljem clanka 109.a stavka 1 prekrsajnog zakona daje se pisana obavijest pocinitelju prekrsaja.......

A koji je najbolji nacin da se sastavi ta izjava od sefa da mi je auto neophodan za posao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, dobit ćeš poziv suda, pa ćeš otići i riješiti.

 

Što se tiče izjave, nije propisana forma. Možda napisati u obliku neke potvrde kojom poduzeće potvrđuje da je djelatniku (tebi) svakodnevno potrebna vozačka dozvola radi obavljanja tih-i-tih poslova.

 

Što se tiče vlasnika, postoji prekršaj davanja vozila na korištenje pijanoj osobi, ali to se obično piše samo kad je vlasnik u autu kad je kontroliran, jer se inače ne može dokazati da ga je dao pijanoj osobi (jer je onda vjerojatno bila trijezna).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
, drot13 je napisao:

Sretno i javi kako je prošlo.:palac:

Pozdrav,

Samo da javim da ne mislite da sam Vas zaboravio,

negdje prije Nove Godine je stigao poziv za sud,

Sve u svemu sam prošao dobro kako je moglo biti,

Oduzimanje vozačke 3 mjeseca, novčana kazna u iznosu od 1.000,oo KN(olakotne okolnosti), te izvanredni liječnički pregled. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija