Jump to content

Otvaranje nove tvrtke nakon gašenja stare - što učiniti?


Flygirl

Preporučene objave

Poštovani,

 

pokušavam riješiti ovaj problem na konstruktivan način, no trenutno situacija izgleda kao začarani krug i ne znam što učiniti. Unaprijed hvala za svaki savjet!

 

Imala sam mali d.O.o. otvoren 2006. koji je brisan iz sudskog registra u rujnu 2015. po službenoj dužnosti, po čl. 70 (nedostavljanje izvješća 3 godine). Glavna djelatnost tvrtke je bila savjetovanje i izrada tehničke dokumentacije za strojarske projekte. Ja sam bila jedini zaposleni i zapravo jedini resurs tvrtke.

 

Brisanje je i meni i knjigovođi došlo kao iznenađenje jer se nekoliko mjeseci prije uspostavila ponovna redovna komunikacija s Poreznom, krenulo se u rješavanje problema, napravio plan rješavanja i dogovor s njima, postojala je uredna dokumentacija ali ju je trebalo obraditi. Nakon rješavanja ključnih problema koji su i doveli do stanke u poslovanju, planiralo se nastaviti dalje i postojala je osnova za to.

 

Tvrtka je u to vrijeme bila u blokadi dulje vrijeme, a dug blokade se odnosio samo na (eventualni) porez i doprinose, duga dobavljačima niti imovine (osim nešto uredske opreme) nije bilo, PDV preplaćen. Iznos nenaplaćenih potraživanja tvrtke bi bez problema pokrio sva dugovanja (to je, uz moju dugu i težu bolest i nesposobnost za rad i bio ključni razlog problema).

 

Dakle, tvrtka je brisana u vrijeme kad konačno financijsko stanje nije bilo poznato (bili smo usred procesa rješavanja), a postojala je blokada Porezne na iznos pretpostavljen na temelju prosjeka prethodnog poslovanja.

 

Moj ključni problem je u tome što mi je na FINI rečeno da sad ne mogu registrirati baš nikakvu djelatnost (ni d.O.o., ni obrt, pa čak ni samostalnu djelatnost niti kućnu radinost) dok ne riješim dugovanja prema Poreznoj iz prošle tvrtke.

 

Dugovanja pak ne znam kako zatvoriti i uz najbolju volju jer niti tvrtka više postoji, niti se zna(o) točni iznos duga u trenutku brisanja. Zbog brisanja tvrtke ne mogu naplatiti ni dugovanja prema tvrtki iako su utužena. S druge strane pak, zbog toga što ne mogu ništa registrirati nemam način kako legalno raditi i naplaćivati svoj rad, što mi stvara gomilu problema na svim razinama.

 

Teško mi je povjerovati da bih sad cijeli život trebala biti obilježena i onemogućena u radu zbog nesretnog spleta okolnosti koji je doveo do cijelog problema s tvrtkom (što je razumjela i prihvatila čak i Porezna).

 

Da li je istina da ne mogu registrirati baš ništa, nikakav oblik djelatnosti dok ne riješim dug?

 

Da li mogu eventualno preuzeti (prenijeti na sebe) jednu postojeću tvrtku? Svojevremeno sam naime sudjelovala s nekih 3% u osnivačkom kapitalu tvrtke slične djelatnosti, koja je i danas živa ali se zapravo nikad nije poslovalo po njoj, zadovoljava se samo nužni zakonski minimum (izvješća) a ostali osnivači su odustali od poslovanja i rado bi ju ugasili. Ja bih ju preuzela ako je to moguće i legalno, naravno.

 

Unaprijed hvala i oprostite na duljem postu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da je moguče.

Preuzmite otalih 97 - udjela.

nakon toga,razriješite starog direktora i postavite ,,sebe ili koga več hočete,

regulirajte ,novo sjedište i nastavite ,,normalno

raditi.

Ako budete imali bilo kakvih problema,

samo recite , daje frenki zg ,tako rekao,,ha,ha,

ako imate nekih dodatnih nejasnoča ,,

ostavite kontakt u moj pretinac.

poz. frenki.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija