Jump to content

C) odbija stručni pregled - uzimanje krvi i urina radi nalize


Complicit

Preporučene objave

Pozdrav,

 

zaustavljen sam od strane policijskih službenika, te sam izjavio da sam konzumirao nekoliko alkoholnih pića.

 

Nakon toga sam prihvatio ispitivanje (alkotest) pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od od 1,40 g/kg. Na pitanje prihvaćam li rezultate ispitivanja i želim li uzimanje krvi i urina na analizu odgovorio sam kako prihvaćam rezultate ispitivanja i ne želim uzimanje krvi i urina na analizu.

 

U zapisniku o ispitivanju prisutnosti alkohola koji mi je uručen, zaokruženo je dakle da a) prihvaćam ispitivanje, b) ne poričem rezultate ispitivanja i c) odbijam stručni pregled - uzimanje krvi i urina radi analize.

 

U tom trenutku nije mi bilo objašnjeno jesam li dužan pristupiti stručnom pregledu i činim li odbijanjem stručnog pregleda (još veći) prekršaj od onog kojeg sam počinio i to počinjenje priznao/prihvatio.

 

Na ruke mi je uručen obavezni prekršajni nalog o počinjenju prekršaja iz članka 199. stavka 2, kažnjiv po članku 199. stavku 7.

 

Mogu li osim toga očekivati i još jedan prekršajni nalog, radi odbijanja stručnog pregleda ? Jesam li počinio (još jedan) ozbiljni prekršaj ? :zbunj:

 

Hvala unaprijed na dogovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovorima, zbilja me je mučila ta mogućnost kafkijanskog scenarija.

 

Hvala također na svim prethodnim odgovorima na slične teme i savjetima vezanim u pisanje žalbi, nadam se da će mi dobro doći s obzirom na određene olakotne okolnosti (prvi prometni prekršaj u 10+ godišnjem vozačkom stažu, mala primanja na stručnom osposobljavanju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija