Jump to content

Obiteljsko pravo u slučaju privatnog poduzeća


Lucija001

Preporučene objave

Imam složenu situaciju u obitelji gdje su roditelji otvorili privatno poduzeće 1989 koje uspješno posluje već 28 godina u vlasništvu roditelja 50:50 . Nakon prve godine od osnovanja 1990, počela sam raditi i ja u firmi u početku kao pomoć preko student servisa te nakon toga 1992 sam prijavljena za stalno i već 25 godina kontinuirano radim uz oca. Nakon sto sam se udala i moj muž je počeo raditi s nama 1994. Kako je znalo biti povremenih neslaganja i razilaženja u mišljenjima oko posla , suprug je dao otkaz nakon 2001. , te se ponovno vratio 2011 pa do danas.

Danas sam direktorica firme jer je otac u morao službeno u mirovinu, ali i dalje radi i njegova je zadnja , a tu sad rade i moja djeca .

 

Kako je otac uvijek govorio kako je to sve naše i kako ce to ostaviti nama i našoj djeci, tako smo mi radili maksimalno i uvijek sve davali od sebe ... rad od 8-8, vikendima, razgovarajući i u privatno vrijeme o poslu, znaci dali smo sv od sebe i podigli firmu na visok i zavidan nivo. Radili smo i za minimalnu placu u odnosu na poslove koje smo obavljali računajući kako ce danas sutra to sve biti naše ili barem da ce naša djeca imati od toga koristi.

 

Kako u poslu uvijek ima razilaženja u mišljenjima došlo je do veće svađe s ocem koji ne prihvaća naša mišljenja i prijedloge za poboljšanje poslovanja ( kako je njegovo već zastarjelo i nema vise toliko snage , a lne želi prepustiti kontrolu drugima ) te nas želi sve otpustiti i rađe prodati firmu nego da bude po našem .

 

Moje pitanje je :

Da li ja po bilo kakvoj osnovi - privatnoj, poslovnoj, nasljednoj, obiteljskoj i sl - imam pravo na dio firme tj isplatu mog djela dok je otac još živ ili bilo kakva prava na nasljeđe - osim eventualne otpremnine za rad u slučaju otkaza ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija