Jump to content

Osuđen bez da je došlo do pokušaja ili činjenja prekršaja


BAU

Preporučene objave

Osuđen sam na 1 godinu zabrane utakmica reprezentacije i kluba, u HR i u inozemstvu bez da sam išta napravio.

 

Osuđen sam po članku 34a koji kaže: da se osobi za koju postoje saznanja od ranije može na prijedlog policijske uprave dati zabrana posjećivanja utakmica u trajanju od 6 mj do 1 godine.

 

Ono što mene zanima je što su saznanja? Jer ja nisam nikada pravomoćno osuđivan ni kažnjavan za bilo što.

 

Išao sam na utakmice 15ak godina, prijavljen sam u razmaku od 10g nekoliko puta i bio oslobođen jer se tu radilo o kolektivnom pisanju kazni gdje bi policija napisala prekršajni nalog cijelom autobusu i gdje bi se na kraju kaznili samo krivci dok bi ostali bili oslobođeni kroz postupak suđenja.

 

Žalio sam se Visokom prekršajnom sudu koji mi je odbio žalbu uz napomenu da je prvostupanjski sud pogriješio jer nije provjerio navode policije, ali da to ne utječe na samu ispravnost oduke za zabranu, jer da to što nisam kažnjavan ne znači ništa, jer kako piše u zakonu dovoljna su saznanja a ne pravomoćna osuđivanost.

 

To saznanja je jako širok pojam i ne znam što dalje, da li se imam kakve osnove žaliti Europskom sudu za ljudska prava?

 

2 godine prije podnošenja zahtjeva za zabranu ja ne idem na utakmice niti sam bilo gdje bio zapisan. Sada sam u strahu da se ta praksa "zabrana" može provoditi zauvijek jer uvijek policija ima saznanja ako sam nekome na zubu.

 

A zabrana utakmica izgleda tako da se za svaku prijateljsku, ligašku, kup, pripremnu utakmicu morate minimalno 2h ranije javiti i provesti iduća 4h na adresi koju navedete policiji. Kako radim u zdravstvu, i kako znam biti na terenu sa pacijentima ja sam često u nemogućnosti znati gdje ću se nalaziti ako je utakmica za vrijeme moga radnog vremena (u koji su uključeni i vikendi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odredba je takva kakva je i sudovi ju uredno izriču. Prije nekog europskog suda bi trebao iscrpiti sve pravne mogućnosti kod nas, tako da mislim da bi trebao (što više pojedinaca) ići u ustavnu tužbu.

 

Da odmah razjasnimo, ja sam policajac temeljne policije i znam o čemu pričaš, te se nikako ne slažem s tom odredbom i načinom na koji se ona provodi. Prepisana je iz engleskih propisa, ali se provodi neselektivno i nema nikakvog smisla. Iz iskustva ti mogu reći da nisam još vidio da je netko 2 puta za redom dobio takvo rješenje bez da je nakon prvog imao drugih prekršaja, tako da se nadam da ju neće primjenjivati na taj način, ali ovu ćeš morati ispoštivati.

 

Što se tiče same provjere, zato se daje broj mobitela da te mogu nazvati i provjeriti gdje si, a to je jednaki problem i policajcima koji rade takve provjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija