Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dlana

OPG-prijava na osiguranje

Preporučene objave

Poštovani, molim za malo pomoći okomoga slučaja i daljnjega postupanja. U kratkim ću crtama iznijetinaš slučaj. Nositelj sam OPG-a koji je registriran 2003 g. dakle nasamom početku, zaposlen, i paušalista na OPG-u, supruga je članOPG-a od 2001 g. i od 6.mj 2005 g. nezaposlena, do sada nijeprijavljivana na mirovinsko i zdravstveno osiguranje putem OPG-a.Sada bismo nju željeli prijaviti kao člana OPG-a u mirovinko izdravstveno osiguranje putem OPG-a pa nas zanima slijedeće.; kolikesu otprilike mjesečne uplate doprinosa i jesmo li obvezniretroaktivno uplatiti zaostatke za mir. i zdravst. osig. Od 2005 dosada, s obzirom da se zakon koji govori o doprinosima članova OPG-amijenjao 2005. i kaže da svi članovi moraju biti obveznici plaćanjamir. zdravstv. osig. Unaprijed hvala na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani,

do 2010 nositelj i članovi nisu bili obveznici doprinosa. Između 2010 i 2013 postali su obveznici samo mirovinskog osiguranja, a nakon 01.07.2013 svi koji su upisani u Upisnik, nositelj i članovi, postaju obveznici plačanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno. To je u prošloj godini ukupno mjesečno iznosilo oko 600-tinjak kn.

 

Da li će vam naplatiti retroaktivno, to bi valjalo projeriti točno u HZMZO jer znam za slučajeve da su neki odlučili ugasiti OPG baš poradi odgovora da će im se naplatit retroaktivno. No tu bi postojao u dijelu i institut relativne zastare, ako nadležno tijelo nije poduzimalo nikakove radnje, za sve što je do danas prošlo 5 godina, dakle za sve obveze nastale do kraja 2011.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×