Jump to content

zastara plaćanja poreza kuće za odmor i komunalne naknade


Lutvo

Preporučene objave

zadnjih 7 godina pa i više imam urednu dokumentaciju i uredno plaćam porez kuće za odmor i komunalnu naknadu. JUO ima potraživanja za neuplaćene račune čak od 2003 godine. Sticajem okolnosti upravo taj račun sam našao i on je uredno plaćen međutim postoji zastara čuvanja računa i zastara potraživanja pa bi molio odgovor koliki je to rok i na koji član i kojeg zakona da se pozovem.

Osim toga porez koji mi se naplaćuje kao porez na kuću za odmor mi se uporno neosnovano naplaćuje jer moje stalno mjesto boravka je upravo ta kuća a to sam potkrijepio sa raznim dokazima u žalbi koju sam uputio prije 7-8 mjeseci ali me JUO ignorira i ne šalje odgovor.

Napominjem da sam pomorac koji bar 6 mjeseci godišnje plovi te ne mogu biti u kući za vrijeme rada na brodu.

Molim za savjet. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan Spitfire. Pod tim sam mislio da JUO me tereti za po njima neuplacene racune cak od 2003 godine. Zadnjih 7 godina imam uredno sacuvanu svaku uplatu i za komunalne naknade i za uplate poreza kuce za odmor. Oni me terete za period 2003-2010. Za taj sporni period neke uplate imam sacuvane a neke nemam. Cinjenica je da se vise mjestana zalilo i imalo slicne probleme jer u tom periodu administracija JUO nije bila azurna. Nakon dobivanja novog softvera prije 6 godina uplate se registriraju uredno.

Moje prvo pitanje je da li trajna zastara nastupa nakon 6 godina. Znam da se rok zastare pomice za 3 godine nakon opomene. Ja sam do sada dobio 2 opomene. Nakon prve sam pismeno odgovorio i napomenuo da je nastupila zastara i da ne cuvam uplatnice starije od 6 godina. Prije 5 mjeseci sam opet dobio opomenu sa prijetnjom ovrhe. Bio sam na razgovoru i ponovio navedeno u pismenom odgovoru.

Tu su bila i neka pitanja u vezi moje zalbe na porez za kucu.

Do danas nisam dobio odgovor. U mojoj zalbi sam naveo i prilozio dokaze da je moja kuca moje mjesto boravka a ne kuca za odmor. Tu je bila potvrda Lucke kapetanije gdje je evidentno da sam najmanje 6 mjeseci godisnje na brodu. To opravdava moje otsustvo, ne regularnu potrosnju struje i vode. Moj lijecnik je lijecnik pomorske medicine kojeg nema u mjestu prebivalista.

Sto da radim?? Upravni postupak?? Ako je da onda kome da se obratim jer trebam pomoc za pismenu zalbu upravnog postupka. To bi bilo drugo pitanje.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija