Jump to content

Susreti s djetetom


kristijan12

Preporučene objave

Postovani, ljubazno molim za savjet i informaciju. Supruga i ja ne zivimo na istoj adresi 13 mjeseci. Nismo pokretali postupak razvoda braka. Imamo kcer od 10,5 godina za koju uredno placam uzdrzavanje prema visini primanja i dobi djeteta. Kcer i ja se izvrsno slazemo i zelim s njom provoditi sto je moguce vise vremena (trenutno provodim utorak i petak od 17-20h te subotu od 10.30 h do 20 h; no subotom kcer ima aktivnosti u trajanju od nekoliko sati). Supruga ne dozvoljava da kcer prespava kod mene (zivim sam, u podstanarskom stanu). S obzirom da nisam zadovoljan trenutnim vidanjem djeteta molim Vas za informaciju koliko je uobicajno vidanje djeteta prema odluci centra za socijalnu skrb (nema nikakvih otegotnih okolnosti u smislu zlostavljanja i dr). Imam informaciju od odvjetnka da se dijete moze vidat s ocem 2 dana u tjednu od kraja nastave u skoli do 20 h (npr. ponedjeljak i srijeda) te svaki drugi vikend od kraja nastave u skoli u petak do 20 h u nedjelju. Supruga tvrdi da njena odvjetnica navodi pravo na susrete jedan dan u tjednu (npr. srijeda od kraja nastave u skoli do 20 h) plus svaki drugi vikend (petak popodne do nedjelje navecer). Kakva je uobicajna praksa centara za socijalnu skrb (pripadamo u Trnje)? I drugo, je li potrebno u stanu imati posebnu sobu za dijete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

nema nikakvog objektivnog razloga da dijete ne spava kod vas barem svaki drugi vikend od petka do nedjelje i polovicu zimskih, proljetnih i ljetnih praznika.

Posebna soba za dijete?

Poželjno, ali ne i obavezno.Djetetov krevet obavezno.

Ali idemo svim roditeljima u Hrvatskoj koji su podstanari i nemaju dječju sobu oduzeti djecu?! Ja mislim da to ne bi bilo dobro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvjetnik Vam dobro kaže, uobičajena praksa je dva puta tjedno ovisno o djetetovim školskim obavezama, svaki drugi vikend od petka do nedjelje i svake druge blagdane ili praznike. međutim, ako su roditelji razumni, mogu se dogovoriti i drugačije, čula sam za slučaj gdje je dijete svaki tjedan (dakle, cijeli tjedan) bilo kod jednog roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da.. nije mi jasno iz kojeg razloga plaćate alimentaciju ako ste službeno još u braku. također, tko je Vama odredio susrete i viđanja , czss ili ste se dogovorili tako sa suprugom?

mišljenja sam da je ovo sto navodite premalo vremena koje bi mogli provoditi sa djetetom, i da bi to trebalo biti puno više , s obzirom na dob djevojčice, te činjenicom da ste do nedavno živjeli zajedno. Vaša vas supruga u tome ne smije ograničavati. Imate sva prava da provodite vrijeme sa svojom kćeri koliko god Vi to želite. Ona je već velika djevojčica koja i sama može reći da li bi željela više vremena provoditi sa ocem, ili ne.

drugo, s čim se ne bih složila sa Gringom. dijete u toj dobi 10god, uskoro tinejđerka trebala bi imati svoju sobicu, svoj mali prostor u vrijeme kada provodi praznike i vikende kod Vas.

Vi ste se međusobno dogovorili da dijete živi sa majkom? S obzirom na djetetovu dob, tj, činjenicu da ste do nedavno živjeli zajedno, podjednake su Vam šanse da dijete živi sa vama. Tako bi to trebalo ići u slučajevima gdje su djeca već velika a dijete ima pravo izraziti svoje želje s kojim bi roditeljem željelo živjeti.

i treće, ovakav model tjedan dana kod jednog, tjedan kod drugog roditelja u sustavu nije prihvatljiv jer dijete treba imati stabilnost i svoj dom. Kada se roditelji raziđu sa već većom djecom, tada , ako dijete to želi, moguće je, zašto ne.

sve što je nasilno nije prihvatljivo. moje je mišljenje da dijete mora imati pravo glasa. ako spavanje ne želi, zašto bi ga sustav na to morao tjerati.

to opet nije dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"i treće, ovakav model tjedan dana kod jednog, tjedan kod drugog roditelja u sustavu nije prihvatljiv jer dijete treba imati stabilnost i svoj dom. Kada se roditelji raziđu sa već većom djecom, tada , ako dijete to želi, moguće je, zašto ne."

 

Zašto pokušavate obmanjivati roditelje koristeći uobičajene floskule centara za socijalnu skrb koje nemaju nikakvo znanstveno utemeljenje?!

Zar želite reći da dijete, u ovom slučaju kod oca, nema svoj dom i stabilnost?!

 

Umjesto da obmanjujete roditelje dajte si truda pa pročitajte desetine znanstvenih radova i mišljenja o ovoj problematici od Karen Woodall (btw. ona je krajem prošle godine 3 dana održavala radionice u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba kako bi im prenijela svoja iskustva u radu sa otuđenom djecom), Richarda Warshaka, Craiga Childressa, Edvarda Kruka, Williama Fabriciusa itd.

 

Spominjete pravo glasa djeteta pa dajte molim vas pročitajte Europsku konvenciju o ostvarivanju dječjih prava kojom su djeca dobila procesna prava, a u Hrvatskoj bi trebala biti u primjeni od 01.08.2010. Dajte po tom pitanju pročitajte stav Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sahin vs. Germany , prije nego što počnete sa ovakvim paušalnim odgovorima roditeljima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne znam ja gdje ste Vi izvukli da sam rekla da dijete kod oca ne bi imalo stabilnost, već prema dobi bi samo moglo odlučiti sa kojim će roditeljem živjeti.

moje je mišljenje da dijete nije igračka, pa ću sada tjedan dana ja se malo igrati, pa posudim tebi sljedeći tjedan pa se ti malo igraj .

meni je to zastrašujuće.

a što mislite kako bi tek tom djetetu bilo kad ni samo nebi znalo gdje živi.

horor.

kod već veće djece, ako tako žele, zašto ne.

a sad već imam osjećaj da ponavljam sve što sam već i napisala u prethodnom postu. Još nisam toliko daleko otišla da istražujem kakav je model susreta i viđanja djece s roditeljem s kojim ne živi u Japanu, ali bi na ove Vaše američke znanstvene radove dodala da je to isto kao da ja sada Vama kažem , doktorica Melanie Dreher provela je istraživanje na Jamajci kod žena koje su pušile travu u trudnoći i onih koje nisu, pokazalo se da su djeca majki koje su pušile mahom bila inteligentnija , naprednija, zdravija. dakle, trudnice, drogirajte se. jeli tako? svaki je slučaj za sebe i ne paše svima isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani, alimentaciju placam jer vise ne zivim u zajednickom kucanstvu sa svojim djetetom, a dijete ima svoje potrebe i troskove bez obzira na to sto jos nije u formalnom smislu nastupio razvod braka. Susrete i vidanje s djetetom je postavila supruga, a ja svojedobno pristao njih jer mi je rekla netocne informacije. Kako nisam bio zadovoljan s postojecim stanjem druzenja s djetetom obratio sam se odvjetniku koji mi je rekao da imam pravo na druzenje s djetetom 2 dana u tjednu od kraja skole do 20 h te svaki drugi petak od kraja skole do 20 h u nedjelju) sto supruga opovrgava (tvrdi da imam pravo ne dva nego jedan dan u tjednu plus svaki drugi vikend). Od velikog bi mi znacaja bilo ukoliko netko moze sa mnom podijeliti informacije o tome iz prve ruke tj.koja je uobicajna praksa iz centra sa socijalnu skrb.

Drugo, zamolio bih odgovor ulaze li u izracun za visinu alimentacije npr.kamate na stednju i neki drugi izvori prihoda ili sud gleda samo neto placu (bez prijevoza)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija