Jump to content

Iznajmljivanje apartmana - kategorizacija na majku


Omar Little

Preporučene objave

Ovakva mi je situacija. Apartman je u potpunosti legaliziran i kategoriziran te se iznajmljuje preko Airbnb-a od ljeta 2015. godine. Sve se vodi na mamimo ime, ona je vlasnica i na nju glasi kategorizacija, paušali se redovito plaćaju, gosti se prijavljuju u E-visitor, redovito se plaća i dodatni porez 25% na Airbnb fee, dakle sve apsolutno 100% legalno. Airbnb računi su na njeno ime i prezime.

 

Ali problem je sljedeći - s obzirom da je mama u godinama, ja vodim sve preko Airbnb-a te sam tamo stavio svoj bankovni račun, tako da lova sjeda na taj moj račun. U 2015. sam primao novac na tekući devizni, tada su me upozorili da sve takve uplate moraju ići na žiro, pa sam za 2016. otvorio žiro devizni te na njega preusmjerio uplate.

 

Nažalost, tek pred mjesec dana sam se raspitao i shvatio da je cijelo to vrijeme novac trebao zapravo sjedati na mamin bankovni račun, to se sad i napravilo za sve buduće uplate.

 

Zanima me, da li mogu očekivati kaznu i dodatni porez za ove uplate koje su u 2015. i 2016. godini išle na moj račun? Ili se mogu nadati da bi mi progledali kroz prste za te 2 godine jer imam dokaze otkud taj novac dolazi i na račun čega? Radi se o ukupnom iznosu od oko 8 tisuća Eura.

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Pod "rješenje o plaćanju poreza" mislite da ću morati platiti dodatni porez na taj iznos, iako je on već oporezovan, kao kaznu jer sam novac primao na krivi račun? O koliko porezu bi se moglo raditi i da li bi se mogao izvući ako dam dokaze o porijeklu i već plaćenom porezu na taj novac?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija