Jump to content

Pristojba za kopiranje dokumenata iz sudskog spisa


miroma

Preporučene objave

Radi se o kopiranju javno dostupnih dokumenata iz ZK odjela tj. gruntovnice. Pristojbe su čista pljačka, ovjerene kopije se naplaćuju u iznosu od 11,25 - 22,50 kn po jednoj A4 stranici. Samo za usporedbu, u nekakvim normalnim kopiraonama se kopije naplaćuju 10-15 lipa po stranici, znači cijena koju sud naplaćuje je sto do dvjesto puta, odnosno tisuću do dvije tisuće posto veća. Čista pljačka i bezobrazluk, pogotovo kad se kopira više od par stranica, ali treba nahraniti sve te uhljebe.

 

Kako mi nisu potrebne ovjerene kopije, želio sam fotoaparatom sam poslikati to što mi treba, međutim nedaju mi, već žele prodati ovjerene kopije koje mi ne trebaju po gore navedenim pljačkaškim cijenama. Ucjena po sistemu uzmi ili ostavi.

 

Da li postoji pravna osnova da mi zabrane slikanje fotoaparatom tih navedenih dokumenata?

 

Što je sa nekim medijski eksponiranim slučajevima gdje spisi navodno imaju po nekoliko desetaka tisuća stranica, zar stranka u postupku mora prodati stan ili dignuti kredit da bi dobila kopiju dokumenata iz spisa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija