Jump to content

Naknada gospodarenja otpadnim vozilima


Ines_s

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

 

Molim za pomoć :)

 

2012. godine sam u Hrvatskoj kupila novi automobil, automobil je uredno registriran i na njega plaćan porez na CMV do ljeta 2016., kada se selim u Njemačku. Automobil ide sa mnom, dobiva njemačke tablice, oni poništavaju hrvatsku prometnu, izdaju o tome potvrdu, te ja temeljem te potvrde odjavljujem auto u Hrvatskoj.

Sada se planiram vratiti u Hrvatsku. Automobil se i dalje u MUPovoj evidenciji vodi na mene, s napomenom da je odjavljen. Carina mi izdaje papir da ne moram platiti trošarinu jer je već jednom plaćena, no MUP traži da platim naknadu gospodarenja otpadnim vozilima (koja se 2012. nije plaćala).

Mene zanima da li zaista imam obvezu platiti tu naknadu budući da je auto već jednom uvežen i na njega su plaćena sva davanja (koja su bila na snazi 2012. kad je proizveden i kupljen)

Zdravoseljačko pitanje, ako sam ja automobil odjavila.. Da li je bitno gdje je on u tih godinu dana bio, je li bio sparkan u dvorištu ili se vozio po toj nesretnoj Njemačkoj? Zašto MUP tretira ponovnu registraciju odjavljenog automobila kao unos na tržište RH?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija