Jump to content

Kazneni progon nakon što ODO odbaci kaznenu prijavu


aaaaah

Preporučene objave

UPUTA OŠTEĆENIKU:

Na temelju odredbe članka 55.stavka2. Zakona o kaznenom postupku oštećenik može u roku od osam (8) dana od dana primitka ovog rješenja, ako smatra da ono nije pravilno i na zakonu osnovano, poduzeti kazneni progon protiv osumnjičenika podnošenjem optužnog prijedloga pred nadležnim Općinskim kaznenim suda.

 

Prošlo je 5 godina. Vodio se i u međuvremenu parnični postupak koji je okončan, presuda pravomoćna i izvršna, poveći iznos dosuđen u parnici nenaplativ, nema se na čemu provesti ovrha.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

 

Pitanje koje sam postavila vezano je za moj upit od 06.04. 2016. na koji ste mi također Vi odgovorili ( Kaznena prijava za prijevaru dokazanu u parničnom postupku)

 

Sad ću "lupiti" još jedno pitanje u vezi s tim, željela bih doista da se pronađe neki način kojim bi mogla krenuti moja znanica, teško bolesna, ovisna o tuđoj brizi i njezi, izigrana od strane odvjetnika, oštećena za svu imovinu koju je imala, sada socijalni slučaj i smještena u udomiteljstvo, uz fizičke bolesti u lošem psihičkom stanju zbog svega što joj se dogodilo, bolnički liječena zbog depresije, sada stalno pod lijekovima zbog toga.... dakle:

bi li mogla možda podnijeti kaznenu prijavu zbog gubitka časti i dostojanstva ( sada je ustvari beskućnik) i zbog pretrpljenih duševnim boli od kojih pati još i danas, troši lijekove za smirenje pod kontrolom psihijatra, te u toj prijavi postaviti zahtjev za materijalno obeštećenje u stvarnom iznosu za koji je obeštećena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bi li mogla možda podnijeti kaznenu prijavu zbog gubitka časti i dostojanstva ( sada je ustvari beskućnik) i zbog pretrpljenih duševnim boli od kojih pati još i danas, troši lijekove za smirenje pod kontrolom psihijatra, te u toj prijavi postaviti zahtjev za materijalno obeštećenje u stvarnom iznosu za koji je oštećena.

 

Ne postoji vam takvo kazneno djelo, iako razumijem poantu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija