Jump to content

neuredna dostava pismena,blokada na fini


No Logo

Preporučene objave

Poštovani,

kako je moguće da mi je račun blokiran (od strane Total tv ), bez da sam prethodno primio bilo kakvu obavijest od javnog bilježnika( odnosno odvjetnika ovrhovoditelja( nego sam saznao za blokadu računa na FINI kad mi je račun blokiran....prije 3 dana. Nemam nikakve obavijesti do sada putem pošte.

Uredna dostava pismena od iznimnog je značaja za pokretanje i tijek postupka, a ja smatram da nije obavljena ni na koji način. Da li se propuštanje dostave stranci prema odredbi čl. 354 ZPP st. 6 ,kvalificira kao nezakonito postupanje, što ima za posljedicu bitnu povredu odredaba postupka. Jesam li u pravu i mogu li se pozvati na taj članak u Žalbi,jer ako neuredna dostava rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave, pretpostavka pravomoćnosti rješenja o ovrsi , te time i mogućnosti provedbe te vrste ovrhe uopće.

Što mi je činiti ? Mogu li se žaliti tj. predati prigovor javnom bilježniku ili

Sudu kada podignem Ovršni rijedlog kada ću znati datum Rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave javnog bilježnika . Dug je nastao 01.07.2015.

 

S poštovanjem zahvaljujem na hitnom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ukoliko dostava rješenja o ovrsi nije uredno izvršena, moguće je podnijeti zahtjev za ukidanje klauzule pravomoćnosti i ovršnosti. Prije toga je potrebno utvrditi na koji način i na koju adresu je dostava pokušana uvidom u spis predmeta javnog bilježnika.

 

Mogući razlog zašto vam dostava nije izvršena je da ne živite na adresi na kojoj imate prijavljeno prebivalište ili boravište. U tom slučaju dostava je izvršena putem oglasne ploče i takva dostava je uredna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija