Jump to content

Problem upisa u zemljišne knjige


ilisnjic

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć, ukratko za vrijeme moje malodobnosti 1978 iza smrti oca navedeni su njegovi nasljednici od strane nadležnog općinskog suda ali bez broja Z.U. s navedenom K.O. u navedenim razmjerima svi u 1/ 4 (majka, 2 sestre i ja), nažalost u spomenutom sudu moj je otac odprije naveden krivim imenom te pretpostavljam da je to razlog što spomenuto rješenje nije provedeno. Na moj prijedlog, uz dokaze, isti sud je donio rješenje o mjenjanju imena nasljednika u ispravno od 08.12.2010 no osim rješenja i nadalje nema ispravke imena u zku već nadalje stoji isto , staro i krivo.

Kako nije bilo ništa spornog oko dogovora po pitanju naslijeđivanja, moje su sestre svoj naslijeđeni dio darovnim ugovorom darovale našoj majci, isto tako prepisavši sve navedeno iz takvog i tog rješenja o naslijeđivanju, dakle bez navedenih čestica i broja z.u. a majka je svoj dio i zasebno darom dobiven dio od svojih kćeri mojih sestara opet darovnim ugovorom, jednako sastavljanim, darovala meni.Podnio sam sudu zahtjev za uknjižbom na moje ime navodeći sve ovo i podastirući sve dokumente slijedom događanja, no oni me odbijaju, navodeći da nisu navedeni podatci o zkč-ama.I to bih prihvatio da isti sud nije ipak nasljednike braće mog oca upisao u zk bez obzira što ni oni nisu mogli imati navedene zkč već je sve iskazano kao i kod mog oca u navedenim razmjerima jer još nije podijeljena imovina naslijeđena po našem djedu i baki.

Što da učinim da ovo zamršeno klupko rješim jer je u međuvremenu i moja majka preminula a s obzirom na te darovne ugovore to nije bilo prijavljivano kao predmet ostavine.Moje sestre mi i danas ne bi stvarale nikakve probleme vezano uz to ali me užasno smeta činjenica da do ispravka greške koju je počinio sud već tad po smrti mog oca, ja sada ne mogu rješiti pitanje upisa vlasništva nad naslijeđenim i meni daraovanim nekretninama.Uložio sam žalbu u zakonskom roku na rješenje kojim me odbijaju od 24.06.2016 ali još na nju nisam dobio odgovor, osim što su mi vratili original rješenje o zatraženoj ispravci imena mog oca i to bez ijedne riječi obrazloženja.Da se ne smatra tajnom riječ je o općinskom sudu u Imotskom u kojem taj zk odjel nimalo nije prijateljski raspoložen da pomogne u rješenju mojeg problema.Unaprijed hvala svim na svakoj pomoći vezano uz ovoi isprika na podužem objašnjenju,kako bi problem što jasnije iznio.Hvala Ivan

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija