Jump to content

Posjedovanje


GlupSam

Preporučene objave

Prije mjesec dana sam ulovljen na partyu u posjedovanju 1- MDMA(ectasya) i na licu mjesta su mi napisali kaznu od 5000kn + 500 kn sudskih troškova. Na to sam se žalio temeljem toga što živim sa roditeljima (mama sobarica na bolovanju već godinu dana- slaba primanja i tata taksist - isto slaba primanja), ja vanredni student i 2 mlađa brata nezaposlena i nisam nikada imao nikakvu kaznu osim za brzu vožnju prije 6-7 godina. Pozvali su me na Prekršajni sud i ponovili izjavu u kojoj su me pitali jesam li nezaposlen na što sam ja potvrdio misleći da se sada određuje visina novčane kazne pa da će mi se izreći manja a zapravo radim već 6 godina sa malim primanjima uz fax. Međutim oni su samo napravili neku vrstu zapisnika i proslijedili to sudu u Jastrebarsko. Jesam li si napravio još veći problem? Hoće/može li sud u Jastrebarskom provjeriti moje radno stanje i što mi je sada činiti? Trebam li ih nazvati i tražiti ponovno uzimanje iskaza prije nego li pošalju izjavu u Jastrebarsko (što su rekli da će biti tokom ovog tjedna)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, oni su uzeli tvoju izjavu na zapisnik, a sutkinja/sudac koji duži spis u Jastrebarskom će na temelju toga donijeti presudu.

 

Sud može provjeriti sve navode, uključujući i tvoj posao (dopisom zatraže podatke od Porezne uprave i dobit će ih), ali nemoguće je znati hoće li u ovom slučaju to i učiniti. Rijetko provjeravaju, jer im to produžuje postupak, ali nikad se ne zna.

 

Sad više ne možeš promijeniti što si rekao, nego možeš samo nadopuniti, pa će sutkinja/sudac koji odlučuje vidjeti i jedno i drugo, a ne znam baš kako će reagirati... Ako ćeš zvati, možeš reći da si se jednostavno zabunio, ali to ne objašnjava kako si se kasnije ipak sjetio...

 

Po mom mišljenju, bolje da ostane ovako (kad si već zeznuo), pa što bude. Ako si priznao, smanjit će ti bio ti nezaposlen ili ne, jer je to onda manje bitno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru.

 

Priznao sam i naveo olakotne okolnosti. U tom slučaju ću ostati ću pri ovoj situaciji jer mi zvuči kao bi bi priznavanjem si samo natovario još problema.

 

Znate li:

 

1) koliki iznas mogu otprilike očekivati (po iskustvu sa ovakvim situacijama)

2) hoće li to biti moguće na rate otplatiti

3) koliko dugo ću otprilike čekati na presudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija