Jump to content

Ovrha i mirovinsko osiguranje...


damarget

Preporučene objave

Prijatelj me uputio na ovaj forum da postavim pitanje..

 

Evo ukratko .. problema.. za koj sam saznao prije koj dan..

 

Otac preminuo 1991 g , majka na moje ime podiže obiteljsku mirovinu pošto sa se školovao ( maloljetan).

Mirovina odobrena.Ja napuštam srednju školu, sa navršenih 18 odlazim na služenje vojnoga roka. Zapošljavam se 1997 i od tada se sve redovito prema mirovinskom osiguranju podmiruje..

 

Kvaka 22.. mirovinsko je u periodu od 92 do 96 isplačivalo mirovinu koja mi nije pripadala, te je 96 završilo na sudu i neka presuda u korist mirovinskog, e sada 2001 pošto kao nisu mogli do mene okrenuli su se prema firmi u kojoj sam zaposlen te su "prebacili " dug na firmu da mora meni oduzimati od plaće.Poslali neko rešenje koje je samo sudu jasno.. i tu je sve stalo.. prije neki dan se pojavio opet papir na firmu koj je opet samo sudu jasan.. te sam ja krenuo istraživati i eto otkrio iznađenje koje mi je majka pripremila a da ja nisam imao pojima o tome.. ( majka preminula prošle godine). Dug je trenutno nekih cca 65.000 kuna... I dalje nitko MENE ne zove niti išta pita..

 

Ima li ikakvog riješenja ovog problema.. ??? prošlo više od 15 godina.? ne postoji li ikakva zastara za to ili da idem prodati bubreg da to platim.. ako bubreg vrijedi te novce ili moram još koj organ prodati..

 

Za mirovinu nisam znao jer je to majka tajila od mene.. a pošta koja je dolazila na moje ime ili ju je ona preuzela ili vratila nazad bez ikakvog mojeg znanja.. sve u svemu skrivala od mene.. da sam znao riješavao bi to još 96-te a ne čekao skoro 50.000 kuna samo kamata..

 

Zahvaljujem na bilo kakvim odgovorima osim " plati"..

 

LP

Damir

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija