Jump to content

Nekretnine greška katastra


brunoci

Preporučene objave

Pozdrav, molio bih mišljenje i savjet nekog znalca .Prodajemo kuću na Krku i prošlo ljeto smo imali ozbiljne kupce ,a kad se iz agencije pogledali stanje u z. knjigama ,vidjeli su da nešto nije kako treba,za što ni mi nismo znali. Moji roditelji su sedamdesetih kupili komad zemlje od 130 m2 koji je bio okružen drugim zemljištem koji su morali kupiti od općine da bi mogli graditi.Te dvije parcele se nisu spojile u knjigama u jednu nego su sad moji bili vlasnici dvije 899 i1074/169. Izgradili su dvojni objekat i prodali jedan 1978.Kad je zemlja podjeljena,greškom katastra ,u knjigama je vidljivo da na moje glasi veća parcela 899 kupljena od općine ,ali sada u dvije polovice 899/1 i 899/2,a na susjede koji su kupili kuću manja parcela u dvije polovice 1074/169 i 1074/279.

Znači umjesto da svako bude upisan na polovicu svake parcele koja je na njegovoj strani sada na susjede piše vlasništvo dijela od 65 m2 koje je na našoj strani ,a na moje roditelje komad od preko 300 m2koji je na dijelu koji su prodali susjedima.Naravno sada nam je prodaja propala jer su se kupci (stranci) prepali,a ostao nam je problem koji moramo riješiti .Odmah u agenciji za nekretnine su nam rekli da ima dvije solucije.Prva je da mi tužimo susjede ,oni nas što bi dugo trajalo ili darovni ugovor što bi brže dovelo do rezultata .Susjedi su angažirali odvjetnika za tužbu,a nama je odvjetnica rekla da bi možda bilo bolje da nam susjedi napišu darovni ugovor (bili bi suglasni)jer je sporan komad zemlje 65 m2 pa porez ne bi bio tako velik.Molim vas da mi kažete svoje mišljenje.Da li se i kod tužbe plača porez?Postavit ću i skicu iz 1975 i sadašnje stanje.Nadam se da nisam pre zbrkano opisao i da ste shvatili .Hvala unaprijed

ž katastar 1.jpg

ž izrezak katastra.PNG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija