Jump to content

Što je pravo?


anonimno

Preporučene objave

Poštovani Mrljavi,

 

romantična je Vaša izjava no moram reagirati. Ta izomorfnost pojava u objektivnom svijetu u koji je čovjek bačen svojim odabirom (kad Adam zagrize jabuku on već zna da je izgubio Evu ali zato što ne može bez nje zato i ide za njom jer osim što je mora voljeti on ju zaista i voli) u finalu vuče nazivnik da je pravo ono što bi trebalo biti a nije.

 

Naime, u svakoj državi vrijedi neko pravo pa i u koreji i tu na balkanu, a sad questio facti je da li je ono pravo jačega ili nakon dugogodišnjeg gužvanja po kancelu ovršna odluka. Nadalje, postoji li savršeni zločin? Itekako. Dok Vi ovo čitate a ja spavam ili što već prćkam ljudi kradu, lažu, varaju, ubijaju... i toliko toga nije zahvaćeno sankcijom, dakle i primarna i sekundarna neefikasnost pravila se pojavila.

 

Žišku?

 

Ili kad ja odgovaram na pitanje kako poševiti pravnicu pa napišem:

"Nego, gle, kad ideš sebi uništiti život s pravnicom, prvo podneseš podnesak u tri primjerka ovjeren po materi (njenoj) u kojem se odričeš eventualnog tužbenog zahtjeva u cijelosti ako joj ga gurneš preduboko pa ga nemreš izvaditi ili ako se izgubio unutra ili nedaj bože zatefteriš manje od deset minuta od pred-igre koja mora trajati cca najmanje 36.77 min i ne smiješ trljati, jer ćeš nadrljati, ako upotrijebiš silu F veću od petnaest okretaja u minuti. Analno i (m)oralno ne dolazi u obzir ako nisi deratizirao zube i ždrijelo nitrorazređivačem, a obavezno moraš priložiti potvrdu općine o imovinskom stanju kao i oporuku oca suvlasnika državne firme u stečaju. U slučaju trudnoće ona nije majka a ti si otac pro bono i odričeš se sudskomedicinskog vještačenja visine naknade štete koju je pretrpjela jer si zahrkao. I sebe probudio. Na nekom drugom mjestu. Vjerojatno na wc-u ili kako ona kaže, na toaletu (toillete).

 

$$$ex ti je u biti samo jedno tapkanje u mjestu.

 

I P2 kancel na vidiku.

 

Ali najjači su mi odvjetnici kad se počnu umiljavati sutkinjama pogotovo kad je neki zadebljali spis probuđen čudom iz višegodišnje kome. Na kavi se hvale kakve koja ima nožice i kako bi ih ra-širili (jer kao nikad do sada nisu bile, dobro da nisu barski stolci umjesto onih s naslonjačem jer bi svaka druga propala, i napravila špagu, pa se zaljepila za pod) a na raspravi se kao traže mobiteli, kao za dostavu nekih informacija. Iljeeehjuuuuuj, FUJ!!!",

a onda moderatorica to promptno izbriše i dalje imamo nemoral i zlo ali ga ne želimo percipirati.

 

Imam ja frenda koji je došao do noćne dame, mala friška još neiskusna u poslu i sad on nju nagovorio pazite na što, da promijeni muziku, da se obuče ovak, onak, da napravi ovo, ono i više od onog kaj je uobičajeno, ostane dužan na kraju 20 kn i ode! E, to je materijal za odvjetnika ali bio je lijen pa je završio onaj fax contra poliklinke Suvag, politologiju, pa Vi sad vidite što je pravo a što nije.

 

Od mog drugog frenda, Aristotela, imate onu da je istina slaganje stvari sa samom sobom, ali vjerujte mi sve Vam se svodi samo na vještinu dokazivanja. Kod Cicerona retorika služi oslobađanju svijeta od zla dok je kod ovog gore sredstvo da se spozna sadržaj pojave a Vi sad samo odlučite kako ćete se njome služiti. Pravo je tu samo alat, vještina, ono sporedno.

 

Srdačan pozdrav

Kroki

 

 

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Totalni seronja. Vjerojatno mu još mama pere gaće

i tješi da je on njena pametnica.

Sam vjerojatno nije sposoban za ništa osim filozofskog shita.

Pozdrav svima(ali baš svima)

 

 

Paa baš ti i nije nešto originalna poruka... !

Onak, i što si sada s tim rekao.. mama pere gaće, moš mislit..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija