Jump to content

Akademske titule


Lakonogi

Preporučene objave

Prije nekoliko godina potpuno su promijenjeni nazivi pojedinih akademskih titula (npr., dipl. XY sad je mag. XY), pa me zanima da li se još uvijek ispred imena može pisati "mg. sc." (magistar znanosti) nakon završetka poslijediplomskog studija?

 

Konkretno - da li je ispravno za osobu koja je završila poslijediplomski specijalistički studij i stekla titulu dipl. XY, univ.spec.XY ispred imena staviti titulu "mr. sc."?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Magistar znanosti je jedno, a magistar struke drugo.

Nije ispravno.

 

Jasna mi je razlika između magistra struke (to je ono što je prije bilo dipl.XY - stječe se nakon završetka dodiplomskog studija) i magistra znanosti (ono što je prije bilo mr. sc. - stječe se završetkom poslijediplomskog studija). To nisam ni pitao, pitao sam isključivo za titulu koja se smije koristiti nakon završetka poslijediplomskog studija (specijalističkog, ne doktorskog).

 

Nekad se završetkom poslijediplomskog studija stjecala titula mr. sc., a sad se stječe univ. spec. XY.

 

Na brzinu sam pogledao Zakon - iz njega proizlazi da mi koji sad završavamo poslijediplomski moramo koristiti novi naziv (univ. spec.) dok oni koji su ga ranije završili imaju pravo zadržati titulu mr.sc.

 

Mislim da nije u redu da se za istu stvar stječu različite titule - to samo zbunjuje javnost i teško je pratiti što koja titula zapravo znači. Čini mi se da na tom polju vlada prilični kaos i da se je tu sad teško snaći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija