Jump to content

Žena uzela djecu i otišla u drugu državu


Nezauzeto ime

Preporučene objave

Poštovani, već sam bila tražila savjet od Vas i pomogli ste mi i veoma sam zahvalna na tome. Ovim putem Vam se javljam jer znam za jedan "slučaj" te Vas opet molim za pomoć. Naime, radi se o tome da jedan brak nije funkcionirao te je žena na svoju ruku odselila u drugu državu sa njihovo 3 djece. Prethodno nisu poduzete mjere za sudsko okončavanje braka. Ženinom dobrom voljom djeca su došla na određeno vrijeme u posjet ocu u RH i prilikom susreta je najstarije dijete( koje je starije od 12 godina) izjavilo da želi ostati s ocem u RH. Na tu djetetovu odluku žena je došla u RH i odvela dijete u drugu državu bez kontaktiranja oca. Molim Vas možete li mi reći koje prve korake da poduzme otac glede tog slučaja? On bi,naravno, htio da djeca budu dodijeljena njemu na skrbništvo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo mora otići kod nadležnog centra za socijalnu skrb i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja, odnosno postizanja dogovora i plana zajedničke skrbi za djecu. Oni će mu dalje morati reći što da učini vezano uz međunarodnu roditeljsku otmicu djece i da li postoji način da se djeca vrate u domicilnu zemlju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija