Jump to content

Rješenje o nasljeđivanju i pravomoćna presuda sa klauzulom ovršnosti


Dado13

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Pravomoćnom presudom Opć.suda u Ri.(17.03.2015), tužena(xy) mora vratiti otuđena dev.sredstva koja su pri (xy)Banci i da se nalaže temeljem presude da Banka izvrši prijenos dev.sredstava na račun tužiteljice(xy) čiji se dev.računi također nalaze pri toj Banci.

 

S obzirom da je tuženoj(xy) dodijeljen skrbnik(odvjetnik) 2013g.(zbog pokušaja suicida pala je u komu),skrbnik(odvjetnik)se žalio na presudu 30.03.2015 i predmet je završio na Žup.sud u Osijeku 30.11.2015.

 

Tužena je u međuvremenu preminula(17.02.2016) i postupak je prekinut(06.10.2016).

Njezini nasljednici(suprug i sin) nastavljaju parnični postupak ,rješenjem Opć.suda u Ri 26.10.2016 kada je predmet već bio na

Žup.sud u Osijeku koji je potvrdio 22.12.2016 prvostupanjsku presudu.(na e-predmetu Gž-a nema inicijala nasljednika nego samo tužene i tužiteljice)

 

Na presudu iz 2015 stavljena je klauzula pravomoćnosti (22.12.2016) i ovršnosti (31.1.2017 i 02.02.2017 pečat je slabo vidljiv).

 

Obraćamo se dotičnoj Banci sa upitom i dobivamo odgovor da: Sukladno važećim zakon.rješenjima Banka nema mogućnosti samostalno bez naloga klijenta ili bez naloga Fine u posebnom postupku raspolagati sredstvima računa svojih klijenata.(Od Fine dobivamo odgovor da nemogu sa zahtjevom za naplatu postupiti jer je osoba preminula)

 

Pitanje prvo: dali se temeljem rješenja o nasljeđivanju i prav.sudskom presudom sa klauzulama prav. i ovršnosti moze tražiti od Banke da postupi po presudi?

Pitanje drugo: dali se od Opć.suda u Ri može tražiti da se sudska presuda preinači i da se uz ime tužene navedu imena nasljednika(suprug i sin)?

 

Dakle muče me i ovi datumi presuda i datumi prema tuženoj (dok je bila živa prav.presuda ,a nakon što je preminula datum ovršnosti)?

 

Koliko vidim po tim ovršnim zakonima možemo se nadati i zastari , jer teško da se nasljednici neće žaliti(odvjetnici),devet godina nakon ostavinske (2009) i još četri iznikla predmeta iz iste,umorni smo više od svega,zato Vas molim odgovore i neki savjet.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidim po tim ovršnim zakonima možemo se nadati i zastari , jer teško da se nasljednici neće žaliti(odvjetnici)
na vama je da poduzmete pravnu radnju pred nadležnim organom u svrhu naplate tražbine,što će proizvesti učinak prekida zastare
dali se temeljem rješenja o nasljeđivanju i prav.sudskom presudom sa klauzulama prav. i ovršnosti moze tražiti od Banke da postupi po presudi?
odgovor je pozitivan,o čemu više u članku http://www.legalis.hr/forum/entry.php/37-Ovrha-du%C5%BEnikova-nasljednika
tražiti da se sudska presuda preinači i da se uz ime tužene navedu imena nasljednika(suprug i sin)?
nemoguće i po vas nepotrebno.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija