Jump to content

Nasljeđivanje duga


Damir1105

Preporučene objave

Poštovani molio bi da li mi netko moze odgovoriti na sljedece...Naime cijeli zivot zivim sa majkom i nedavno mi je preminuo otac s kojim se nisam viđao, dakle mama je samohrana i nikad nismo zivjeli s ocem.Moje pitanje je sljedece da li me kao jedinog nasljednika moze teretiti pogrebno ili.bilo koja druga ustanova po.pitanju dugova posto nisam nikad s ocem zivio i da li imaju.pravo slati racune od bilo cega...i kako si pomoci u ovoj situaciji.Nadopuna price je da je otac bio i korisnik socijalne pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na brzim odgovorima.jer sam zabrinut...naime situacija je sljedeca...otac nema niceg nema kartica nema racuna nema stana nema nekretnina ni pokretnina naime zivi u vojnom stanu i ne placa najam ni rezije prima socijalno....postoji samo podosta dugova....molim Vas da li postoji ikakva sansa da se ista od toga naplati meni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drot13 hvala puno smirio si.me jako...samo jos jedno pitanje ako.mi se sad javi ili pogrrbno ili bilo tko kakav je moj postupak s obzirom na ovo stanje i da li ce uopce iz nastale situacije i biti ostavine

 

Pazi, jako je važno da nikakav dug ne priznaš!

Nemoj pokretati ostavinu, a ako netko pokušava da te na to navede, jasno reci da ne prihvaćaš nikakvo nasljedstvo.

Mogli bi te pozivati da platiš 'samo neke kamate' ili neki mali dio duga. To je navlakuša - tako priznaješ dug, pa ćeš na kraju plaćati cijeli dug.

Ako te nazivaju, reci odmah da razgovor snimaš, i da ne želiš da te više uznemiravaju. Reci da ti je pokojni otac ostao dužan alimentacije za dvadeset godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija