Jump to content

'Neisplaceni terenski rad'


roby101

Preporučene objave

Postovani

Moj slucaj je ovakav. Kao i vecina Hrvata, gledao sam vece novce te sam išao u inozemstvo raditi za hr firmu. Plaća je bila 'njemacki minimalac' uz uvjet pola na racun to jest prijava u hr a drugi dio tj. terenska kako smo ju zvali je bila 'na ruke'.... naravno, gazdi zbog veceg profita tj neplaćanja poreza.

Nakon burnog razlaza s gazdom, isti mi je rekao, nakon zakonske obaveze da mi isplati placu sto je i napravio, da terensku mogu zaboraviti. U prijevodu, ostao sam bez cca 10000 kuna. E sad,kao i vecini nas to mi je jako veliki novac no jako i veliki problem je sto je on izvrsio sve uplate prema meni koje su na papiru, ove terenske nema nigdje, to je dakle uvijek bilo samo pitanje njegove dobre volje hoce li to isplatiti. Sto je i postovao do zadnje dvije terenske....ta firma i dalje funkcionira na isti nacin u inozemstvu te na isti nacin isplate....imam li ikakav zakon ili ikakvu podlogu na svojoj strani kako bih mogao te novce izvuci? Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam nekoliko prijatelja koji su jos uvijek tamo i rade na taj nacin,prihvatili su jer kako je tako je bolje im je nego nezaposlen u hr biti tako da vjerujem da od njih tesko mogu dobit svjedoka...no imam i 2-3 covjeka koji su dobijali otkaze malo prije mene iz istih razloga,pucali su po savovima zbog nacina (ne)isplate i svadje sa direktorom iz tih razloga....mislite da bi se moglo izvuci tuzbom i svjedocima nesto, bez obzira sto moja terenska nije nigdje na papiru, dakle nijedan papirnati dokaz toga nemam osim usmenog dogovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija