Jump to content

6 mjeseci zatvora i 3 god uvjetno.


kova257

Preporučene objave

Poštovani

 

Drugostupanjski sud je uvažio moju žalbu i nakon presude prvostupanjskog suda od 14 mjeseci zatvora drugostupanjski je kaznu ublažio na 6 mjeseci zatvora bezuvjetno i 3 godine uvjetno. Rješenje o presudi još nisam dobio ali ga očekujem svaki dan pošto ga je odvjetnica već preuzela. Zanima me za koliko vremenski mogu očekivati poziv suca za izvršenje kazne? Drugo zanima me da li mogu putovati u inozemstvo isključivo turistički prije poziva suca izvršenja? Treće pitanje: da li ću u zatvoru morati biti svih 6 mjeseci ili ima ona opcija nakon odslužene 2/3 kazne da me se otpušta uvjetno? Pošto sam zaposlen u sektoru gdje je deficitaran kadar postoji li mogućnost rada uz odrađivanje kazne (poslodavac mi je voljan dati potvrdu da prihvaća da radim dok sam na izvršenju kazne) zaposlen sam na neodređeno. Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...drugostupanjski je kaznu ublažio na 6 mjeseci zatvora bezuvjetno i 3 godine uvjetno.

 

3 godine je rok kušnje odnosno vrijeme provjeravanja, pa je moja pretpostavka da ste dobili 6 mjeseci bezuvjetno, a 6-8 mjeseci uvjetno na 3 godine. Radi se o tzv. djelomičnoj uvjetnoj osudi.

 

Zanima me za koliko vremenski mogu očekivati poziv suca za izvršenje kazne?

 

Nema pravila, može u roku mjesec-dva, može se i otegnuti. Zavisi o "slobodnim" mjestima unutar kaznionice.

 

Uglavnom, obzirom na izrečenu kaznu, istu biste trebali izdržavati u kaznionici najbližoj mjestu prebivališta (nakon Dijagnostike u Remetincu).

 

Drugo zanima me da li mogu putovati u inozemstvo isključivo turistički prije poziva suca izvršenja?

 

Je li u sklopu djelomične uvjetne osude određen zaštitni nadzor?

 

Treće pitanje: da li ću u zatvoru morati biti svih 6 mjeseci ili ima ona opcija nakon odslužene 2/3 kazne da me se otpušta uvjetno?

 

Na neuvjetovani dio iz djelomične uvjetne osude ne mogu se primijeniti pravila o uvjetnom otpustu, dakle odgovor je negativan.

 

Pošto sam zaposlen u sektoru gdje je deficitaran kadar postoji li mogućnost rada uz odrađivanje kazne (poslodavac mi je voljan dati potvrdu da prihvaća da radim dok sam na izvršenju kazne) zaposlen sam na neodređeno.

 

Ovo zavisi o dvije stvari - u kakvu točno kaznionicu ćete biti poslani, zatvorenog ili poluotvorenog tipa (vjerojatnije je ovo potonje) te mogućnosti korištenja spomenutih pogodnosti kroz odgovarajuću odluku upravitelja (ili suca izvršenja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam siguran obzirom na djelomičnu uvjetnu osudu, hoće li se gledati samo ovaj neuvjetovani dio kazne ili cijela izrečena kazna. Zato sam stavio, opreza radi, da ćete možda ipak do Dijagnostike. Inače, ako se gleda samo neuvjetovani dio kazne, u pravu ste.

 

Što se točnog odabira kaznionice tiče (geografski), to vam ne mogu reći, jer nisam upoznat s time. Uglavnom, pravilo je da idete u najbližu kaznionicu mjestu svog prebivališta, a koja je to točno, sami najbolje znate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija