Jump to content

čl.190.st.2.


stadaradim

Preporučene objave

Sinoć sam uhićen s 4 smotana jointa i 2 porcije ludih gljiva zajedno teške cca 3 grama, pa sam s kućne adrese dobrovoljno izručio 3 puta po 5 grama i 2 puta po gram te još neka dva cvjetna vrha koje sam imao sa strane u nekoj teglici, sve cannabis, bez standardne pretrage doma, u večernjim satima, bez naloga, znači potpuno dobrovoljno izručenje, ta trava nije za dilanje niti se ja tim bavim, nemam nikakvih ni poruka ni poziva ni dužnika ni vage ni para niti ikog da sam mu prodao jer i nisam, dugogodišnji sam konzument i obožavam pušiti travu, popušim dnevno i do 5 grama, ali džabe mi išta pričati kad je pokrenut kazneni postupak gdje se mene tereti kazneno za čl.190.st.2. kad sam imao tu travu tako popakovanu. zanima me koje su moje možebitne prognoze jer stvarno nisam diler, ali kako ću ja to uopće sudu dokazati? šta da radim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MJPP su me s leđa s presretačem zaustavili paljenjem rotacije i odmah sam stao pitali su imam li što kod sebe reko imam 4 smotana jointa i 3 grama halucinogenih gljiva krenuo sam na party bio. pošto je bilo već 10 navečer uhvaćen sam na njihovu spiku jer je već bilo 10 navečer i htjeli su zadržati mene i djevojku koja je bila samnom do 6 ujutro pa ići u pretres kako bih spriječio sramoćenje i sl. pred komšilukom i starijim članovima kućanstva pitao sam službenike postoji li način da to sve večeras obavimo.. rekli su da da ali im moram reći šta imam i bit iskren i rekao sam im da imam još nekih 17-20g kod kuće i neka 2 čička u teglici i otišli smo kući, mirno bez da nas je itko vidio dobrovoljno sam im to izručio i onda postaja ispitivanje ali sve neslužbeno bez snimanja. pregledali su telefon ništa nisu našli jer ni ne mogu jer ni nema ništa ilegalno osim mog abnormalnog pušenja trave od kako sam prekinuo dugogodišnju vezu s djevojkom i prekid je bio veoma bolan i eto dnevno popušim po preko 5 grama. pol.službenik mi je sam rekao da mi je to kazneno kao kazna jer sam prije jedno mjesec dana pobjegao inspektorima i zamjerio im se ali za to sam dobio kaznu već i skoro je u cijelosti platio. ali mi je rekao da to ide na općinski sud i da u sudskoj praksi po novom za tako malo trave pa i upaketirano neću dobiti kaznu zatvora, ali ja njima ništa ne vjerujem jer sam već jednom prije cca 6 godina izašao iz zatvora nakon služenja kazne od 2 godine i to sve radi trave

 

Ažurirano

 

20.02.2007. sam uhvaćen s 246g trave i odlužio sam 2 godine zatvora u periodu od 29.12.2009.-29.12.2011.

 

imam li pravo brisati se iz sudske evidencije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

20.02.2007. sam uhvaćen s 246g trave i odlužio sam 2 godine zatvora u periodu od 29.12.2009.-29.12.2011.

 

imam li pravo brisati se iz sudske evidencije?

 

Taman ste dočekali nastup rehabilitacije, koja je nastupila sa danom 30/12/2016 te se u očima zakona imate voditi kao neosuđivana osoba (jasno, ako u tom međuvremenu niste počinili još kakvo djelo za koje ste osuđeni).

 

Obzirom na količinu i suradnju te očekivano priznanje i neosuđivanost (zbog rehabilitacije), ovdje bi trebala ići uvjetna osuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nekako mi to ne pije vode jer mi se sve čini da me sustav baš želi zatvoriti jer sam prije 2 mjeseca pobjegao policiji i čitav me sustav ajmo reći "mrzi"... trebam li otići tražiti brisanje iz sudske evidencije ili to de po automatizmu.. na koji način da to bude tako kako ste vi rekli, da bi trebala ići uvjetna osuda ako je ovako kako sada stvari stoje predviđena kazna zatvora u trajanju od 1-10godina? razumijete o čemu se ovdje radi.. pobjegao sam par dana prije Nove Godine inspektorima autom i dobio sam za to prometne kazne koje plaćam, no ja sam se time zamjerio inspektorima koji su poslali ekipu iz drugog grada da me s bilo čim uhvate. ovi čim su vjerojatno u presretaču vidjeli registraciju normalno da su me odmah legitimirali, to je barem moja pretpostavka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba li brisanje iz sudske evidenciji ići zatražiti saaam ili to ide po automatizmu datumski gledano???

 

Rehabilitacija nastupa po sili zakona, a rješenje o rehabilitaciji Ministarstvo donosi po službenoj dužnosti (čl. 19-21. Zakona).

 

Tek ako Ministarstvo ne bi imalo dovoljno podataka, onda biste imali pravo da tražite da se utvrdi da je rehabilitacija nastupila kod nadležnog suda ili samog Ministarstva.

 

Stoga, odgovor na vaše pitanje zavisi o tome što ste točno to napravili par dana prije Nove, je li u pitanju kazneno djelo ili prekršaj ili štogod već.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bježao sam jer sam imao kod sebe nešto trave i to policija naravno zna, zato su i čekali par mjeseci da opet imam trave pa da me ulove. to je prometni prekrsaj bio prije nove godine nista drugo. zbog ne zaustavljanja na znak zaustavljanja - plavo rotacijsko svjetlo i zbog prekoračenja dozvoljenog broja okretaja motora - proklizavanje kotača i ne nošenje sigurnosnog pojasa, za to sam dobio prekršajne naloge.

 

pitam se zar je moguće da ću ja prema svemu sudeći ponovno ući u sustav kao netko na kom će država pokazati svoje zube i da ću ići u zatvor radi kikiriki košpica.. kakva je danas sudska praksa i kakvo je stajalište ŽDO-a u vezi trave i ludih gljiva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu nekog posebnog stajališta - posjedovanje je prekršajno kažnjivo, a prodaja i kazneno.

 

Iako je lakše prebaciti krivicu na drugoga, po ovom te ne mrze, nego često imaš kod sebe, pa često i naletiš. A još i skrećeš pozornost na sebe bježanjem...

 

Terete te za preprodaju samo zbog toga što je pronađeno više paketića ili imaju i svjedoka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo zbog paketića.. ružno to sve izgleda a riječ je zapravo o 20ak g trave mislim ne znam šta da kažem razmišljam da priznam da nekom nekad kad me nazove npr frend il komšija dam da si vratim dio novca ali ostalo sve popušim jer sam skroz s.eban zbog prekida dugogodišnje veze, zapravo s tim ništa ni ne lažem.. a gljive sam kupio da se provedem na partiju.. netko koristi "kemiju" ja volim prirodu je.i ga sad mi je gotovo, j*****a me moja priroda i duvanje i petljanje i mutljanje.. bio sam u sustavu, bojim ga se i ne vjerujem u pravdu ni u pravo i sve si mislim kako neće biti ništa od nagodbe s ŽDO i da ću ja opet radi ničeg završiti u zatvoru.. samo to ne želim, a novčano nek me država napenali koliko god joj volja.. kako to ishodovati, zna li itko, naravno osim uz jako dobrog i uglednog i utjecajnog odvjetnika

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako mislite isti postupak?

 

 

treba li brisanje iz sudske evidenciji ići zatražiti saaam ili to ide po automatizmu datumski gledano???

Isti postupak znači kontroliraju te pa te pretraže da li imaš kakve droge.Ili te kao sada provjere "na daljinu" i zaustave pa krenu s kontroliranjem.Od toga ne možeš pobjeći jer će "te informacije" zauvijek ostat kod njih da ih mogu gledat.

 

Za brisanje iz Kaznene evidencije pravosuđa ti je sve Drot objasnio a policijske nemaju veze sa ovom KE.

 

Iz određenih policijskih evidencija još ne možeš bit obrisan.

Članak 26.

(1) Osobni podaci u zbirkama iz članka 24. ovog Zakona čuvaju se:

2. u odnosu na osobe protiv kojih je pokrenut kazneni postupak, pet godina od isteka roka nastupa rehabilitacije ako osoba nije ponovo prijavljena, ili nastupa zastare kaznenog progona,

 

a ostaju ti ove

(2) Trajno se čuvaju podaci:

3. o događajima koji su dojavljeni policiji ili o kojima je policija saznala na drugi način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jel u sudskoj praksi danas ovo djelo i ova količina za kaznu zatvora od 1-10godina? ili postoji mogućnost nagodbe s ŽDO u korist države (punjenje državnog proračuna) uz kaznu zatvora uvjetno na neki duži period od npr 3godine i sl.jer mnogo sam takvih slučajeva vidio i čuo i ljudi su baš tako i prošli na sudu.. velike novčane kazne, i manji vremenski zatvor uz veliki vremenski uvjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislio sam na prekvalifikaciju djela .. mnogi su uspjeli prekvalificirati djelo tako što su se nagodili s ŽDO.. ili .. događa li se u sudskoj praksi da općinski sud daje za kazneno djelo kaznu zatvora uvjetno, a ne odmah kaznu zatvora.. jer mnogi su za čl.190.st.2. dobili samo veliki uvjet, iskreno nisam ni siguran jesu li novčano kažnjeni jer to bi onda bilo i prekršaj i kazneno, a prekršaj nije, pitam se kako su dobili uvjet, a učinili su puno gore djelo i imali puno puno veće količine..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.. jer mnogi su za čl.190.st.2. dobili samo veliki uvjet, iskreno nisam ni siguran jesu li novčano kažnjeni jer to bi onda bilo i prekršaj i kazneno, a prekršaj nije, pitam se kako su dobili uvjet, a učinili su puno gore djelo i imali puno puno veće količine..
priznali su djelo a usput su i rekli od koga nabavljaju pa je DO bilo blagonaklono i tražilo uvjetnu kaznu.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji li ovdje ili ne postoji temelj za djelomičnu uvjetnu osudu? Znači neki period zatvora na neki rok kušnje... Olakotne okolnosti će mi biti što nisam uhvaćen u djelu (nijednog dokaza nema osim paketića) , priznanje, kajanje, neosuđivanost (ako je nastupila rehabilitacija, a po sili zakona trebala je, datumski gledano), suradnja s policijom (sve dobrovoljno izručio), planiram se javiti i u centar za prevenciju ovisnosti registrirati se na liječenje, imam uputnice za psihologa i psihijatra jer bolujem od anksioznosti i depresije, i to se u ponedjeljak idem javiti da obavim te razgovore što sam trebao još prije nekoliko tjedana, propisani su mi apaurini, ali ja to ne želim piti, već imam ja svoj lijek i način da se borim s ansioznosti kad me "opere" napad). znači općenito imam životnih problema, što financijskih, što ljubavnih, što mentalnih, što emocionalnih.. gledaju li ODO i/ili sud na tešku životnu situaciju i malo otežano psihičko stanje blagonaklono?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija