Jump to content

Ne javljanje djece i pravo na posjete djece ocu i ocevoj uzoj rodbini


Petar1972

Preporučene objave

Molim Vas za savjet

Zivim vec 4 godine u Njemackoj zbog posla,redovito uplacujem alimentaciju i dodatno novac za djecu..nazalost bivsa supruga je presutjela moje uplate i trazila novac od države,sada je trebam vratiti 40 000 kuna...???djeca su do sad provodila samnom 14 dana u razdoblju ljetnih školskih praznika,unstoč tome sto zive 15 minuta udaljeni od mojih roditelja bivsa supruga ih ne potiče da posjećuju ni moje roditelje ni brata ni sestru koji žive u zajednickom domacinstvu,unazad 3 mjeseca djeca više ne odgovaraju na moje telefonske pozive ni poruke,niti na pozive bilo koga od moje brace ili sestara.Molim vas za savjet i pomoć.

Zabrinuti otac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi jedini ima nas mnogo više jednostavno kad bi sve radio perfektno

sve te ovisi od osobe sa kojom djeca žive i kako ih odgaja ,još uz to djeca će morati uvijek govoriti ono sto im ona kaže i ti ćeš biti kriva strana ,ovo ti govorim iz iskustva ali uvijek postoji nada i strpljenje da se nešto popravi .puno sreće

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da Alimentacija..to je nažalost manji problem.

 

To vam nije manji problem, nego pokazatelj koliko daleko je ona spremna ići.

Ako ste vi redovito plaćali alimentaciju, a ona je bila spremna optužiti vas za neplaćanje!

Jeste li svjesni da se neplaćanje alimentacije tretira kao kazneno djelo i da bi slijedeći puta kada dođete na granicu čak mogli bili uhićeni i sprovedeni u pritvor?

Ovo vam samo pišem da ne shvaćate ovo kao trivijalan problem.

Može vam doslovno preko noći uništiti život, kao mnogim drugim očevima koji su bz vlastite krivnje u to upali.

Zato pamet u glavu!

Prvo si pročitajte ovo:

 

Diskriminacija očeva u postupku razvoda | Felix Simon - Academia.edu

I mislim - stvarno pročitajte, ako treba dva puta, i shvatite da to nije trivijala.

Što ozbiljnije problem shvatite, veća je vjerojatnost da ga kvalitetno riješite.

 

Pvo što bi trebali učiniti je da protiv supruge podnesete optužni prijedlog na ODO zbog toga što vas je lažno optužila za zanemarivanje roditeljskih dužnosti (neplaćanje alimentacije) a sa namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi. Priložiti i dopis u kojem vas država tereti za tu neplaćenu alimentaciju, i izvode iz banke o transakcijama iz kojih se vidi da ste redovito doznačivali novac.

 

Isto trebate odmah uputiti i državnim institucijama koje su vam poslale ovaj dopis , što god da jest, u vezi tih 40000 kuna.

 

Najbolje bi bilo da vam oba dopisa sastavi odvjetnik, ili bar 'pravno pismena' osoba koja dobro poznaje materiju.

 

Mene brinu djeca sa čim im puni glavu i zasto se nikome ne javljaju.

 

O svemu ovom ( da vas je supruga lažno optužila za neplaćanje alimentacije) trebali bi obavijestiti i nadležni CZSS, apreporučljivo je odmah poslati isti dopis i na nadležno ministarstvo. Priložite i kopiju optužnog prijedloga koji ste u međuvremenu predali na ODO. U dopisu lijepo sročite i da bivša uskraćuje kontakte sa djecom koje ste prije redovito imali.

 

Osim toga, vi biste sada kada su djeca starija mogli tražiti i promjenu vremena koje provodite s djecom. Obzirom da radite u inozemstvu pa nemate redovite tjedne susrete - više vremena s djecom kada ste ovdje (mjesec ljeti, i za druge praznike i blagdane) kao i da se definira da djeca održavaju kontakte sa bakom, djedom i stričevima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz iskustva ti znam reći ,da bi ti se mogle čudne stvari desiti koje ni sam si ne možeš pretpostaviti ,djeca. se neće javljati ili će se ona dopisivati stobom umjesto njih ,i kad se jave to će se sve kontrolirati vi ćete biti glavna tema u negativnom smislu u njenoj kući ,tako da će se djeca o vama složiti lošu sliku i na kraju morat će te plaćati alimentaciju i spremati djecu a ako ne bude ona će im objasniti da to tako mora biti i da je to tako zakonski ,a što se tiče kontakt i susreta ona će im objasniti da oni mogu po svojoj volji kako god žele tako da je u praksi to sve od njene volje i želje kako će djecu odgojiti usput ako si nađe nekog indijanca koji ne želi raditi onda znaš gdje ti odlazi alimentacija ovo ti govorim iz iskustva .možeš se javiti privatnom, porukom

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U potpunosti se slažem sa svime što su prethodnici rekli, bilo bi najbolje obratiti se sudu koji je i donio odluku o uzdržavanju i kontaktima radi nepoštivanju iste od strane bivše, te im prezentirati uplatnice koje ste uplaćivali na ime uzdržavanja, kao dokaz da se Vi pridržavate pravomoćne sudske odluke, a sud, koji je i donio odluku, će znati dalje postupiti kako bi se ista i provodila, kada toveć neće CZSS, a također sve to proslijediti na mjerodavno Ministarstvo..

Dopis nasloviti na broj spisa pod kojim je i donijeta odluka o skrbnmištvu i viđanju sa djecom, a također i izvjestiti i ODO jer se radi o pravu Vas i Vašre djece koja su definirana Obiteljskim zakonom, a koja se ne provode, dakle krše se prava djeteta i Vaša prava naspram djece, te se ne poštiva sudska odluka.

 

Sretno Vama i Vašoj dječici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno postupite kako je Felixx sugerirao, a majka onda neka izvoli objasniti nadležnim tijelima zašto laže. I neka snosi posljedice svojih laži.

 

Ovaj drugi dio priče, nažalost je izvan vaših ruku. Jedino što možete tu napraviti je da svojim primjerom i ponašanjem djecu uvjerite u suprotno. To sad u startu bude teško, ali kako će malci rasti, shvaćati će stvari puno brže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija